19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Meštane Borova nasmejala predstava “Neka bude šta bude (samo da je muško)”

4 min read

U organizaciji Veća srpske nacionalne manjine, a povodom Međunarodnog dana žena, u velikoj sali Kulturnog centra Borovo sinoć je odigrana je pozorišna predstava “Neka bude šta bude (samo da je muško)”. Radi se o toploj, ljudskoj priči o dvoje supružnika koji već dugo pokušavaju da obezbede potomstvo uz sve peripetije koje ih snalaze. Iako je komedija puna humora, ovaj komad obiluje i ozbiljnim dramskim momentima koji publiku dovode do suza.

Borovskoj publici predstavili su se glumci Sandra Bugarski i Vladan Savić koji potpisuje tekst i režiju.

Sandra Bugarski i Vladan Savić u ulogama Svjetlane i Živorada Cekića

– Ovo je mlada predstava, ona je izašla pre godinu i po dana. Do sada smo je moja divna kolegica Sandra Bugarski i ja odigrali 60-ak puta. Trenutno smo na mini turneji. Gospodin Latas nas je ponovo pozvao. Pre tri godine, pred koronu smo bili ovde sa predstavom koja se zove “Brak ustvari ljubav”. Tada smo završili priču, a sada započeinjemo novi krug što mi je jako drago jer je ovde publika divna i radijem se predstavi. To je komedija sa malo težom temom, ali mi to olakšamo. To je klasična duodrama teška za igranje, ali mi ti nekako iznesemo i uglavnom su dobre i kritike i reakcije – rekao je pre samog izvođenja predstave glumac Vladan koji u ličnoj režiji ima tri predstave, a inače je stalni član pozorišta na Terazijama u Beogradu.

Njegova kolegica Sandra Bugarski utelovila je lik Svjetlane Cekić, žene koja sve pokušava da bi dobila potomstvo.

– Ja se svakoj svojoj ulozi radujem, a ovoj sam pristupila sa jednim posebnim zadovoljstvom. Radili smo u specifičnim uslovima kada je korona već vladala i kada smo se Vladan i ja sastajali po kućama i pokušavali da na taj način olakšamo celu priču i da nešto radimo i zabavljamo, ako može tako da je to rezuliralo lepim plodom. Igramo ovu predstavu sa velikim zadovoljstvom i ja sa velikom radošću. Moj lik kao da ima misiju da da ženama i bračnim parovima nadu i poruku da ne treba odustajati i da se treba boriti za nešto što se zove dete i za brak, u krajnjoj liniji – kaže glumica Sandra koja smatra de se ne treba vezati samo za Međunarodni dan. Smatra da se žene trebaju potruditi da svakog dana oplemene svoj život, da budu zadovoljne i srećne. Da vole ljude sa kojima su i obrnuto.

Velika sala Kulturnog centra Borovo bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Predstavi je prisustvovalo preko 150 posetilaca, mahom žena iz Borova i okoline, što je po rečima Dušana Latasa predsednika Veća srpske nacionalne manjine i bila namera. Ovom prilikom podsetio je na značaj Međumnarodnog dana žena.

– Međunarodni dan žena je dan kada se možda malo više sećamo žena, ali poruka je da se sećamo žena svaki dan i da se svaki dan borimo zajedno. Svaki dan je prilika i da uživamo i da rešimo neke svoje probleme – zaključio je predsednik VSNM-a Opštine Borovo Dušan Latas koji ne krije zadovoljstvo predstavom i brojem publike.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.