05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ: Javni poziv za pomoć penzionerima s malim primanjima

2 min read

Vukovarsko-sremska županija raspisala je Javni poziv kojim se penzionerima sa malim primanjima koji žive na području naše županije želi pomoći. Županija će penzionerima koji ispune određene uslove osigurati vrednosni pokolon bon koji će im se dodeljivati do četiri puta godišnje u maksimalnom iznosu od 80 evra, a taj poklon bon će moći da iskoriste za kupovinu prehrambenih proizvoda.

Podnosilac zahteva treba da ima prebivalište na području Vukovarsko-sremske županije, mora biti korisnik penzionog prava u Republici Hrvatskoj ili u inostranstvu, mesečni iznos penzionih primanja u mesecu pre podnošenja zahteva ne sme prelaziti cenzus za samca od 230 evra, za bračnog ili izvanbračnog para od 450 evra, podnosilac zahteva i supružnik ili izvanbračni drug  ne sme imati nikakve druge prihode (od imovine, od kapitalnih ulaganja, deonica i sl) osim primanja po osnovi penzionog prava.

Prijave na ovaj Javni poziv zaprimaju se najkasnije do 2. aprila ove godine. Više informacija može se dobiti pozivom na broj Upravnog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu 032/344-214 ili na službenoj stranici županije www.vusz.hr u rubrici Javni pozivi.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.