26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Fudbaleri “Sloge” ugostili u Borovu “Željezničar” iz Moravica

4 min read

Fudbalski klub “Sloga” ugostio je proteklog vikenda “Željezničar” iz Moravica. Sa gostima iz Gorskog kotara odigrali su u subotu poslepodne na “Sloginom” stadionu u Borovu prijateljsku fudbalsku utakmicu, nakon čega je usledilo i “treće” poluvreme, zajednička večera i druženje. U Borovu su prvi put, saznajemo od predsednika “Željezničara” i igrača Nevena Musulina.

– Željezničar se takmiči u Drugoj županijskoj ligi Primorsko-goranske županije, gde trenutno zauzimamo prvo mesto. Kroz “Željezničar”, koji 2027. godine slavi 100 godina postojanja, prošli su naraštaji dece i mladih. Širimo poznanstva i sport, sve zajedno je jedna lepa priča – kaže Musulin.

Fudbaleri “Sloge” i “Željezničara” učestvovali su u novembru prošle godine na malofudbalskom humanitarnom turniru u Vrbovskom, u organizaciji Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj, a ova prijateljska utakmica je ujedno i pripremna, pred početak prolećnog dela prvenstva 2. aprila, kada “Sloga” igra u gostima sa “Hajdukom” iz Bapske, podsetio je trener crno-belih Saša Berarević.

– Drago mi je da je naš klub u mogućnosti da organizuje jedan ovakav susret i da širimo prijateljstva. U Vrbovskom smo imali jedno lepo iskustvo, u vidu dvoranskog malofudbalskog humanitarnog turnira. Ovo je za nas ujedno i pripremna utakmica pred početak prolećnog dela prvenstva, da završimo ono što smo započeli i učvrstimo prvo mesto na tabeli – priča Berarević.

U Borovu je proteklog vikenda bio i Milan Mamula, predsednik Mesnog odbora Moravice, koji se zahvalio Opštini Borovo i Fudbalskom klubu “Sloga” na gostoprimstvu, a posebno načelniku Zoranu Baćanoviću sa kojim se upoznao preko članstva u Srpskom demokratskom forumu.

– To poznanstvo je izraslo u prijateljstvo. Tako smo došli na ideju odigravanja prijateljske utakmice, da se ekipe malo podruže, razviju nova prijateljstva i neke nove mogućnosti saradnje u oblasti kulture i sporta. Nadam se da će “Željezničar” i “Sloga” odigrati prijateljsku utakmicu i u Moravicama i da će ovo postati jedno tradicionalno druženje – rekao je u izjavi za Radio Borovo Milan Mamula.

Nastavku saradnje nada se i načelnik Zoran Baćanović.

– Raduje me ovaj susret i druženje u Borovu. Nadam se da će naša dva kluba, koje deli samo jedna godina od osnivanja, naš klub je osnovan 1926. godine, a njihov godinu dana kasnije, nastaviti ovu tradiciju i imati priliku da i ubuduće jedni kod drugih gostuju, da se druže i jačaju veze unutar naše zajednice – poručio je načelnik Baćanović.

Moravice su naselje u severozapadnoj Hrvatskoj, u Primorsko-goranskoj županiji. Administrativno pripadaju gradu Vrbovskom. Naselje se počelo snažnije razvijati zahvaljujući izgradnji železničke pruge Zagreb-Rijeka, preko Karlovca i Ogulina. Danas u Moravicama živi oko 850 stanovnika, uglavnom srpske nacionalnosti. Među poznatim ličnostima rodom iz Moravica je i velikan hrvatskog glumišta Pero Kvrgić.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.