17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

KUD-a “Branislav Nušić”, jedan od najboljih promotera Borova

3 min read

Za Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova protekla godina bila je izazovna, ali i plodonosna. Folklorna i tamburaška sekcija imale su 41 nastup, od čega 21 u Borovu, rekao je na godišnjoj izveštajnoj skupštini predsednik društva Rado Bosić.

I tamburaška sekcija, koja okuplja oko 30 članova, uglavnom dece i mladih, imala je veliki broj nastupa, u organizaciji društva, ali i na programima drugih udruženja i institucija s našeg područja, ističe voditelj tamburaške sekcije Dušan Latas.

– Mislim da je to naš maksimum u izvođačkom smislu. Imali smo 28 nastupa, što je zaista veliki broj. Sumnjam da ćemo to ponoviti. Bilo je i višednevnih putovanja. Putovali smo u Rijeku, bili u Osijeku, svirali u Pakracu, tako da možemo biti zadovoljni. Iako broj stanovnika na našem području opada, mi se ne možemo požaliti, kod nas brojnost članstva raste i želimo da tako nastavimo – kaže Latas.

Nakon tragične smrti Jasne Veselinović, za novu članicu Predsedništva borovskog KUD-a izabrana je 19-godišnja studentkinja Tamara Sentivanac, koja je članica folklorne sekcije društva već 10-ak godina.

– Želim da i kroz rad Predsedništva doprinesem radu društva, koje je moja druga porodica – priča Tamara.

Doprinos radu društva, koje danas okuplja 127 članova, daje i likovna sekcija koju vodi Boško Popović i dramska sekcija s voditeljkom Milom Landup.

Rad Skupštine borovskog KUD-a, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu za 2022. godinu te plan i program rada i finansijski plan za 2023. godinu, pozdravili su zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić i predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

– Želim da vas sve pozdravim i izrazim zahvalnost što čuvate našu kulturu i identitet i pružim podršku u budućem radu, da zajedno radimo i budemo partneri u provođenju programa na korist naše zajednice – poručio je Drakulić.

Podsetimo, rad društva najvećim delom finansira se sredstvima Saveta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i Opštine Borovo, ali i sredstvima Zajedničkog veća opština, Vukovarsko-sremske županije, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu te prilozima građana.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.