18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SKC Vukovar organizuje program “Mesec Matice srpske u Vukovaru”

2 min read

Vukovarska ustanova oblasti u kulture “Srpski kulturni centar” organizator je programa “Mesec Matice srpske u Vukovaru”. Tim povodom će u sredu 1. marta s početkom u 19 časova biti održano predstavljanje časopisa “Letopis Matice srpske” o kojem će govoriti predsednik Matice srpske profesor doktor Dragan Stanić, upravnik Biblioteke Matice srpke Selimir Radulović te član Uredništva Letopisa doktor Zoran Đerić.

Za sredu 8. mart s početkom u 12 časova, u Matici srpskoj u Novom Sadu zakazano je prestavljanje Zbornika radova “Prvi svetski rat na južnoslovenskom prostoru i stvaranje Kraljevsta Srba, Hrvata i Slovenaca”.

Treće srede u martu (15. marta), Srpski kulturni centar će biti domaćin programa na kojem će biti predstavljena knjiga “Porodica Dunđerski – građanska kultura srpske Vojvodine”.

U sredu, 22. marta u SKC-u u Vukovaru biće upriličeno predstavljanje knjige “Peter Handke ili Pravda za čoveka i čovečnost”, dok će 29. marta biti predstavljena manifestacija “Dani Miloša Crnjanskog”. Svi programi u SKC-u Vukovar počinju u 19 časova.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.