15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Osnovana pionirska fudbalska reprezentacija ZVO

2 min read

Početkom februara na inicijativu višeg stručnog saradnika za sport ZVO-a Nikole Gagulića formirana je pionirska fudbalska reprezentacija dece rođene 2008. godine i mlađih.

Cilj osnivanja pionirske reprezentacije je da mladim fudbalerima pruži priliku da se dokažu i pokušaju da ostvare što bolje rezultate na treninzima i van klubova u kojima redovno treniraju, navode iz Zajedničkog veća opština.

Poziv za reprezentaciju dobili su svi klubovi koji deluju na prostoru Zajedničkog veća opština Vukovar, a treneri iz tih klubova su predložili svoje najbolje igrače.

Prvo okupljanje reprezentacije bilo je pre desetak dana na fudbalskom terenu BSK-a Bijelo Brdo gde je odigrana pripremna utakmica protiv vršnjaka iz HNK “Vukovar 1991”, kada je Gagulić izabrao buduće članove pionirske reprezentacije.

Novoosnovana pionirska reprezentacija ZVO u subotu je posetila je Beograd gde su u pratnji predsednika Odbora za kulturu i sport ZVO-a Veljka Maksića i višeg saradnika za sport Nikole Gagulića obišli muzej – trofejnu salu Crvene zvezde i odigrali utakmicu protiv vršnjaka iz tog kluba, koji su pobedili 2:0. Nakon odigrane utakmice deca iz Vukovara i okoline gledali su prvenstvenu utakmicu seniora pomenutog kluba koju su odigrali sa Fudbalskim klubom “Čukarički”, takođe iz Beograda.

Tekst i foto: ZVO

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.