13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ministarstvo prostornog uređenja i u 2023. godini sufinansira projekte komunalne privrede

2 min read

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi Javni poziv za sufinansiranje projekata gradova i opština s ciljem osiguravanja financijske podrške za projekte koji potiču ili doprinose boljem obavljanju komunalnih delatnosti i pružanju komunalnih usluga. Prijave predstavnika opština i gradova zaprimaju se do 10. marta ove godine.

Kako navode iz Ministarstva, sufinansiraju se projekti koji se odnose na izradu projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicionom održavanju komunalne infrastrukture, projekti koji se odnose na izvođenje radova i ugradnju uređaja komunalne infrastrukture, na izvođenje radova na investicionom održavanju komunalne infrastrukture i na uređenju javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvete i drugih javnih prostora i objekata, kao i troškovi stručnog nadzora nad izvođenjem radova, nabavka opreme i mašina za potrebe obavljanja komunalne delatnosti i druge komunalne opreme za javne površine.

Podnosioci zahteva za sufinansiranje su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi i opštine od I. do VI. grupe, prema Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stepenu razvijenosti.

Najviši iznos sufinanciranja projekta može iznositi 50.000 evra, odnosno 30% do 80% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, zavisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave.


Prijave se zaprimaju do 10. marta 2023. godine na adresu e-pošte: sufinanciranje@mpgi.hr dok je rok za provođenje aktivnosti na projektima koje se sufinansiraju do 31. decembra 2023. godine.

Dodatne infomacije mogu se dobiti putem e-pošte: sufinanciranje@mpgi.hr ili na telefon 01/ 3782 123.

Dodaćemo i da je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u 2022. godini sufinansiralo 353 komunalna projekata s ukupnim iznosom od 29,1 milion kuna.

Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.