17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Porodica Trogrlić iz Borova zahvaljuje na donacijama za sanaciju njihove kuće

3 min read

Prošlo je gotovo tri meseca otkako je porodici Trogrlić iz Borova u požaru izgoreo veći deo kuće. U predvorju zadnjeg dela kuće, požar je uzrokovala upaljena sveća, a tom prilikom zahvaćeno je oko 40 kvadratnih metara krovišta, ali i dobar deo unutrašnjosti objekta. Nakon požara Trogrlićima je stiglo mnogo pomoći, u vidu odeće za njihovog 17- godišnjeg sina Dorijana. On je dobio i nameštaj za sobu, uključujuću krevt, pisaći stol, regal i tv.

U Addico banci otvoren je i žiro-račun na koji je stizala finansijska pomoć od strane meštana Borova, Vukovara i okolnih mesta, a bilo je i uplata iz inostranstva. Sve ovo mnogo znači Radmili i Zlatku koje smo još jednom posetili.

Izgoreni deo kuće i donirani materijal

Buduću da struju nisu dobili prvih deset dana od požara, stanje u kući i oko sređivanja prostora je bilo haotično, priča Zlatko.

– Drugih deset dana je bilo uz puno rada, poput čišćenja i moleraja. Doveli smo prostor u stanje da se može živeti normalnim životom. Vremenski uslovi nam dalje nisu dozvoljavali da radimo. Uz doniranu novčanu pomoć smo uspeli da kupimo građevinski materijal za izradu novog krova. Materijal je uzet za nusprostorije u dužini od 20 metara kvadratnih, 160 metara kvadratnih za krov. Za završni materijal koji nam je falio uključila se Opština Borovo na čelu sa načelnikom Zoranom Baćanovićem, kojem se od sveg srca zahvaljujem u ime svoje porodice. Materijal koji je preostalo da nabavimo, a nismo imali sredstva da kupimo, dobili smo od strane naše opštine i jako je dobrodošao – kaže Zlatko koji samo čeka lepo vreme da nastavi sa radovima.

Novoopremljena Dorijanova soba

I nameštaj su kupili od sredstava koja su im uplaćena.

– U pomoći su učestvovali i naša županija, Centar za socijalni rad Vukovar, opština Magadenovac i brojna rodbina. Naručili smo da nam se radi i kuhinja. Prozor za Dorijanovu sobu smo dobili od Stolarije Ostojić iz Borova. Veliku pomoć smo dobili od Borova d.d – firme u kojoj smo supruga i ja zaposelni. Svima se neizmerno zahvaljujemo. Ne mogu sve donatore da nabrojim, ali svima zaista upućujem jedno veliko hvala – zaključio je naš sumeštanin ZlatkoTrogrlić.

Zlatko Trogrlić

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.