27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO nastavlja s pružanjem besplatne pravne pomoći, danas u Borovu, a iduće srede u Jagodnjaku

3 min read

Odbor za ljudska prava Zajedničkog veća opština nastavlja s pružanjem besplatne pravne pomoći i u ovoj godini.

Novi ciklus pružanja besplatne pravne pomoći na terenu počeo je 25. januara, posetom Opštini Markušica, a nastavljen danas u Opštini Borovo, gde je u vremenu od 9 do 12 časova, u opštinskoj zgradi, meštanima na raspolaganju bio predsednik Odbora, pravnik Miloš Ratković.

– Započeli smo treći krug pružanja besplatne pravne pomoći. Radićemo po istom principu. Svake druge srede bićemo u drugoj opštini na području delovanja Zajedničkog veća opština. Ove godine smo u raspored pružanja besplatne pravne pomoći uvrstili i Popovac, Kneževe Vinograde i Beli Manastir, gde ćemo ići svaki treći četvrtak – kaže Ratković.

Osvnuo se i na institut besplatne pravne pomoći, koja podrazumeva davanje pravnih saveta i informacija i pisanje podnesaka.

– Kroz rad na terenu želimo da izađemo ljudima u susret, da budemo pristupačniji i dostupniji. Svesni smo da mnogi nemaju materijalnih mogućnosti ili su lošijeg zdravstvenog stanja i nemaju mogućnosti da dođu u naše sedište. Nadamo se da ćemo na ovaj način biti dostupniji – podvlači Ratković.

Prošle godine Zajedničkom veću opština za besplatnu pravnu pomoć obratilo se 130 građana. Reč je, napominje ovaj pravnik, o problematici koja se povlači duži niz godina.

– To su problemi vezano za otkup stanova, konvalidaciju radnog staža i neisplaćene penzije, porodično i radno pravo, to je goruća problematika – navodi Ratković.

U Borovu će pravni tim Zajedničkog veća opština ponovo biti 15. marta od 9 do 12 časova, a iduće srede, 8. februara, u isto vreme, biće u Jagodnjaku.

Svi građani kojima je potrebna besplatna pravna pomoć mogu doći i u sedište Zajedničkog veća opština u Vukovaru, ulica Eugena Kvaternika 1.

– U sedištu Zajedničkog veća opština takođe pružamo besplatnu pravnu pomoć, tako da ljudi mogu da nam se slobodno obrate – rekao je u razgovoru za Radio Borovo pravnik Miloš Ratković, predsednik Odbora za ljudska prava ZVO.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.