15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U sklopu projekta Kap dobrote 3 u Borovu podeljeno 547 paketa hrane, sledeća podela najavljena za mart

2 min read

U Borovu je organizovana druga od pet podela paketa hrane, u okviru projekta “Kap dobrote 3”, sufinansiranog sredstvima Evropske unije iz Fonda evropske pomoći za najugroženije, koji provodi Humanitarno udruženje “Duga” iz Vukovara. Podeljeno je više od pet stotina paketa, saznajemo od Tamare Mikulić, predsednice ovog udruženja.

– U odnosu na prvu podelu imamo nešto veći broj korisnika. Danas smo došli sa 547 paketa, od toga je 10 malih, a ostalo su veliki paketi. Tu su nam prvenstveno penzioneri, ima i po koja mlađa porodica tačnije korisnici Centra za socijalni rad. Imamo dve vrste paketa. Manji paket sadrži: mleko, kekse, pekmez, voćni kompot. Veliki paket je nešto bogatiji, on sadrži 18 namirnica: ulje, šećer, grašak u konzervi, pasulj, paštetu, mesni narezak, gotovo jelo, pekmez, supu u vrećici, vegetu. Po povratnim informacijama korisnika oni su zadovoljni, to su artikli koje oni inače koriste. Ovde je uvek prijatno doći, ljudi su prijatni. Bude gužva i delimo pakete duže sati, ali svi su strpljivi – rekla je Mikulićeva.

Korisnicima je svaka pomoć je dobrodošla, a većina njih je pakete dobijala i u prethodnoj fazi ovog projekta.

– Poket za mene znači puno jer nemam dovoljnu penziju da bih si mogla nešto više priuštiti za život. Pomoć je dobrodošla za narod koji ima manja primanja. Mnogo znači – rekli su nam meštani Borova koji su danas dobili pakete hrane.

U sklopu druge podele ovom udruženju je ostalo da podele pakete hrane u Opštinama Negoslavci, Trpinja i Bogdanovci. Sledeća podela u Borovu predviđena je za mart, a svi koji ispunjavaju uslove mogu se javiti u Udruženje “Duga” Vukovar.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link