Uručene zahvalnice donatorima humanitarne akcije “Vatromraz” DVD-a Borovo

U Vatrogasnom domu u Borovu sinoć su uručene zahvalnice građanima, privrednicima, poljoprivrednicima i predstavnicima ovdašnjih ustanova, institucija i udruženja, koji su novčanim prilozima i organizaciono pomogli 3. humanitarnu akciju “Vatromraz” Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo.

U sklopu te akcije borovski vatrogasci su 29. i 30. decembra prošle godine podelili 414 paketića deci predškolske i osnovnoškolske dobi iz Borova.

– Ovu hvale vrednu akciju treba podržati, svako prema svojim mogućnostima – rekao nam je borovski trgovac Milenko Kršić.

– Dobro je da se u našem selu pokrenula takva akcija za decu, koju ćemo uvek podržati – kaže zlatar Rajko Lukić, predsednik Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine.

– Ovo je jedna ozbiljna organizacija i pomagaćemo i ubuduće – poručio je Lazar Radigović, potpredsednik Sportskog ribolovnog društva “Sloga”.

Akcijom je zadovoljan i predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo Miroljub Mladenović koji se svim sponzorima zahvalio na učešću u akciji, kojom su obradovali decu iz Borova.

– Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u akciji. Pored naših vatrogasaca, koji su takođe pomogli akciju novčanim prilozima, odazvalo se još 50 pravnih i fizičkih lica. Svima veliko hvala! Prikupljeno je 24.500 kuna, a kupili smo 417 paketića. Podeljeno je 414 paketića, ostala su još tri koja smo dali našoj deci, malim vatrogascima – priča Mladenović.

Akcija će biti organizovana i ove godine.

– S prikupljanjem sredstava krenućemo u novembru. Nadamo se da će ove godine biti više dece. Znamo za neku decu koju roditelji nisu prijavili za paketiće. Kada ove godine budemo organizovali akciju neka slobodno dođu i prijave svoju decu. To ih ništa ne košta, a decu će obradovati – poručio je Mladenović.

D.Z.