Na graničnom prelazu Tovarnik zaplenjeno više od 1 tone duvanske melase

Policijski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar 12. januara sprečili su pokušaj krijumčarenja više od 1 tone duvanske melase na graničnom prelazu Tovarnik.

Provodeći pojačane mjere nadzora na Graničnom prelazu Tovarnik, carinski službenici izdvojili su teretno vozilo registarskih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao državljanin Srbije.

Iako je u vozilu bila deklarisana roba za uvoz u Republiku Hrvatsku i to tost hleb, pregledom i snimkama na RTG uređaju osim prijavljene robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru (hladnjači) nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

U pakovanjima prijavljene robe pronađeno je i 107 kartonskih kutija ispunjenih duvanskom melasom za pušenje, ukupne neto težine 1026 kilograma.

Pronađena duvanska melasa za pušenje je oduzeta, a protiv vozača je zbog izbegavanja carinskog nadzora nadležnom opštinskom državnom tužilaštvu podneta krivična prijava.

Kao mera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 117.117,90 evra oduzeti su kamion i poluprikolica, a počinilac je predat na daljnje postupanje službenicima MUP-a.

Foto: Ministarstvo finansija Carinska uprava