Zajedničko veće opština pomaže studentima

U Zajedničkom veću opština u Vukovaru predsednik ove institucije Dejan Drakulić potpisao je ugovore sa studentima, koji su prošli na konkursu za dodelu jednokratne novčane pomoći.

– U ovoj akademskoj godini 2022./2023. smo obezbedili 130 stipendija u iznosu od 4.000 kuna, što je zaista jedan lep pojadinačni, ali i ukupni iznos, koji je obezbeđen zahvaljujući sredstvima Ureda za ljudska prava i zahvaljujući angažmanu naših saborskih zasupnika, zahvaljujući SDSS-u i razumevanju Vlade Republike Hrvatske za potrebe nacionalnih manjina. Mi smo ovaj program proširili i zadovoljstvo mi je što ove godine imamo veliki broj studenata, a ono što me posebno raduje jeste da ima veliki broj studenata sa izuzetnim prosekom ocena i sa istaknutim rezultatima i to je za našu zajednicu posebno važno jer su ti studenti, mladi ljudi budućnost naše zajednice – poručio je Dejan Drakulić.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvarili su i studenti Milan Tatomirović koji studira u Beogradu na Fakultetu političkih nauka, smer Međunarona politika globalne i stratešne studije i Milica Novaković koja studira u Vukovaru.

– Studiram na Veleučilištu “Laovslav Ružička”, treća sam godina Studija trgovine. Ovo je prvi put da dobijam pomoć. Nama studentima svaki vid novčane pomoći uvek je dobrodošao pogotovo jer je sve poskupelo. Pomoć će doboro doći za podmirenje režija – rekla je u izjavi medijima mlada Milica Novaković.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

– Nastavlja se briga o manjinskom obrazovanju kroz finansijsku pomoć i podršku našim studentima i našim učenicim . Danas smo imali prilike videti puno mladih lica koji pokazuju puno entuzijazma, koji su željni rada i normalnog života i ovo je jedan od načina da im se studentski i učenički dani olakšaju. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti biti u prilici da ih podržavamo jer je manjinsko obrazovanje nešto na čemu mi u Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci itekako insistiramo i smataramo da je to jedan osnov koji mi treba da koristimo, a koji je u skladu sa zakonima Republike Hrvatske – zaključila je Dragana Jeckov.

D.Z.

Izvor foto: Zajedničko veće opština