Vukovarsko-sremska županija donirala Dubrovačko-neretvanskoj županiji 10 tona jabuka

Vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić uručio je u Gružu dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću donaciju od 10 tona jabuka. Dubrovačko-neretvanska županija već 13 godina šalje za Vukovar mandarine, a Vukovarsko-sremska županija petu godinu zaredom uzvraća donacijom jabuka, podsetio je župan Dobroslavić.

– Zahvalni smo na tome. Jasno je da nisu presudne mandarine i jabuke, međutim to je jedna sjajna gesta prijateljstva i partnerstva – rekao je župan Dobroslavić. Poručio je da će saradnja biti nastavljena, kroz ovakve donacije, ali i javne ustanove za zaštićene delove prirode, razvojne agencije i upravna odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-sremske županije.

Izrazio je i zadovoljstvo uznapredovalim radovima na izgradnji koridora VC od Ploča do istočne Slavonije, što će omogućiti bolju saobraćajnu povezanost, skratiti vreme vožnje od Vukovara do Dubrovnika i intenzivirati saradnju.

Na dosadašnju, ali i buduću saradnju osvrnuo se i vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić.

Prema njegovim rečima, cilj je unapređenje saradnje i razmena iskustava u svim segmentima života, naročito privredi.

– Preko Agro-klastera VSŽ, koji ima svoju trgovinu u Zagrebu, 15-ak OPG-ova sa Pelješca prodaje svoju robu. Želja nam je da tokom turističke sezone i OPG-ovi sa područja naše županije pronađu svoj interes, poslovne partnere i prijatelje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – rekao je, između ostalog, župan Dekanić.

Donacija jabuka iz Vukovarsko-sremske županije otišla je na adrese osamdesetak udruženja, ustanova i dečjih vrtića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Foto: VSŽ