Borovo: Udruženje “Plavi Dunav” organizovalo radionicu “Nahranimo dušu i telo”

U Borovu je sinoć, u maloj sali Kulturnog centra, održana još jedna radionica zdrave hrane u organizaciji Udruženja “Plavi Dunav”, pod nazivom “Nahranimo dušu i telo”.

– Ovo je vreme božićnog posta tokom kojeg se odričemo mrsne hrane, ali i činimo dobra dela. Želimo da osvestimo i podstaknemo i na razmišljanje o našoj duhovnoj hrani i ljubavi prema bližnjima – rekla je u izjavi za Radio Borovo Desa Jankov.

Voditeljka radionice bila je Milijana Mitrović iz Borova, koja je za ovu priliku pripremila domaći hleb sa namazima od slanutka i suncokreta sa jabukama, bademima i dinstanim lukom, namaz od susama koji obiluje kalcijumom, kolače sa orasima i pivom i paprenjake koji podstiču probavu. Sve posno, zdravo i ukusno.

Da bi nahranili dušu, poručila je Mitrovićeva, važno je da budemo zahvalni i da se što više grlimo.

– Zagrljaj leči dušu i telo. Lekari bi trebali da propisuju recepte za zagrljaj, koji je više od poljupca. Ako se 20 sekundi grlimo to isceljuje dušu i telo – kaže Mitrovićeva.

Radionici je prisustvovalo oko 20 meštanki i meštana Borova, a svako je na poklon dobio srce od papira sa motivacionom porukom.

– Volim ribu, povrće i voće, dok meso i ugljikohidrate konzumiram u manjim količinama – priča Ljubica Mirosavljević, koja je među redovnim učesnicima ovih radionica.

Ovo je druga radionica ove godine, u organizaciji “Plavog Dunava”, a i tokom iduće godine biće održane najmanje dve, najavila je Desa Jankov.

– U 2023. godini svima želim dobro zdravlje i sreću, da razmišljamo zdravorazumski i jedni druge podržavamo i pomažemo. Neka ovo pretpraznično vreme bude prilika da razmislimo šta nam je potrebno i u tom duhovnom smislu – poručila je Desa Jankov.

D.Z