“Genijalni policajac” Đuro Palica oduševio i borovsku publiku

Glumac Branko Babović iz Beograda, poznatiji kao “Đuro Palica”, gostovao je proteklog vikenda na našem području. Sa stand up komedijom “Genijalni policajac” predstavio se u petak uveče publici u Jagodnjaku. U subotu je gostovao u Bršadinu i Silašu, a u nedelju u Negoslavcima i Borovu.

– Bilo je fenomenalno, čak i više od očekivanja. Ovo je najlepši umor koji postoji. Moram nazad, ali ću sigurno na proleće ponovo doći, da obiđem i mesta koja nisu bila obuhvaćena ovom mini turnejom – priča glumac Branko Babović, pozorišni i filmski glumac, kome je najveću popularnost u narodu doneo lik policajca Đure Palice iz “Policijske stanice” i “Kursadžija”.

Predstavu u Borovu organizovalo je Veće srpske nacionalne manjine Opštine Borovo, a predsednik Dušan Latas zadovoljan je odazivom publike.

– Pružili smo svu infrastrukturu, zajedno sa Srpskim kulturnim društvom “Prosvjeta” pododborom Borovo. Zadovoljan sam, a verujem da su se svi zabavili. Ako Branku Baboviću i ubuduće bude potrebna slična pomoć mi smo na raspolaganju, ne samo njemu već i svim umetnicima iz regiona – poručio je Latas.

I publika, koja je veliku salu Kulturnog centra u Borovu ispunila gotovo do poslednjeg mesta, otišla je kući zadovoljna.

– Posle svih ovih strahota u svetu, koje pratimo preko televizije, “Đuro” nas je večeras zabavio. Bilo je lepo – rekao nam je potpredsednik Opštinskog veća opštine Milan Poznanović. 

D.Z.