Iz Opštine Borovo pozivaju starije i nemoćne osobe kojima je potrebna pomoć u kući da im se jave

Opštini Borovo odobren je novi projekat iz treće faze Programa zapošljavanja žena “Zaželi”, koji će omogućiti zapošljavanje teže zapošljivih žena na poslovima pomoći u kući i brige za starije i nemoćne osobe. Više o projektu saznali smo od Miloša Maksimovića iz Projekt centra Borovo, koji je i izradio projektni predlog.

– Kroz projekat “Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe – faza 3” zaposlićemo 30 žena na određeno vreme, odnosno na period od šest meseci, na poslovima pomoći u kući za starije i nemoćne osobe, a biće obuhvaćeno najmanje 180 korisnika. Ukupna vrednost projekta iznosi 1.482.775 kuna i u potpunosti je finansiran sredstvima Evropske unije iz Evropskog socijalnog fonda – navodi Maksimović i dodaje da će projekat službeno početi s provođenjem nakon potpisivanja ugovora.

– Počinjemo prikupljati podatke o krajnjim korisnicima te ovim putem pozivam osobe kojima je potrebna pomoć u kući, starije od 65 godina i osobe sa invaliditetom da se prijave u Opštinu Borovo – kaže Maksimović.

Svaka od zaposlenih žena brinuće o najmanje šest korisnika, koje će obilaziti dva puta u nedelji. Poziv za zapošljavanje žena biće objavljen nakon potpisivanja ugovora, što se očekuje ovog meseca, a novozaposlene žene trebale bi krenuti u obilazak borovskih domaćinstava u januaru 2023. godine.

D.Z.