06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ: Predstavljen projekat gradnje transportnog centra i odmarališta

3 min read

U Palati Srem u Vukovaru, vukovrsko-sremski župan Damir Dekanić i njegovi saradnici danassu se sastali sa delegacijom turske firme T-expert iz Istanbula. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje kroz provođenje projekata iz transportno-logističkog sektora na području Vukovarsko-sremske županije.

– Budući da već duže vremena govorimo o tome da županijsku politiku vodimo na način da tražimo investitore ne samo u Hrvatskoj nego i izvan Hrvatske, reč je o potencijalnim investitorima iz Turske, o firmi T-expert. Izuzetno su zainteresovani za Transportno-logistički centar na području Vinkovaca kao i za autopark Lipovac, dakle područje uz autoput na kojem bi bio jedan stacionar, odmorište sa svim onim potrebama koje imaju velike transportne firme i veliki broj kamiona. Na tom području bi se uspele smanjiti gužve, pogotovo u letnjim mesecima – rekao je župan Dekanić.

Projekat izgradnje centra vredan je oko 180 miliona kuna, a dovršetak izgradnje očekuje se za tri godine.

– Preuzimamo površinu države, reč je o prostoru nekadašnjeg ranžirnog kolodvora koji se nalazi na jako dobrom mestu, pogotovo gledajući u segmentu da Hrvatska ulazi u Šengen, očekivano ovih dana i da ćemo ponovo postati vrlo zanimljivi u saobraćajnom smislu. Izgradnjom pruge Vinkovci-Vukovar i potencijalnom izgradnjom i dogradnjom luke Vukovar i izgradnjom autoparka Lipovac Transportno-logističkog centra bićemo u središtu interesa, pogotovo u zemljama koje se nalaze izvan evrozone – zaključio je Dekanić.

Ersel Tarhan, direktor firme T-expert kaže da njegova firma, koja se bavi carinjenjem robe već sedam godina posluje u našoj županiji, a dodatni razvoj poslovanja očekuje ulaskom Hrvatske u šengenski prostor.

– Jako smo oduševljeni mogućnošću da razgovaramo o Transportno-logističkom centru Vukovarsko-sremske županije i projektima s obzirom da su oni vrlo važan iskorak na ovom transportnom pravcu i veselimo se što ćemo nešto više o tome čuti. Nadamo se da je to početak naše obostrane saradnje – rekao je pre samog održavanja sastanka Tarhan, direktor firme T-expert.

Tokom sastanka predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-sremske županije partnerima iz Turske predstavili su Transportno-logistički centar naše županije, a predstavnici opštine Nijemci su predstavili projekat “Autopark Lipovac”.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.