EKO-DUNAV: Do 14. decembra prijava zahteva za odvoz glomaznog otpada

Iz Komunalnog preduzeća EKO-DUNAV d.o.o. obaveštavaju meštane Borova da će uskoro započeti sa odvozom glomaznog otpada sa kućnog praga. Pravo na besplatan odvoz glomaznog otpada sa kućnog praga korisnici ostvaruju jednom u kalendarskoj godini uz uslov da su izmirene finansijske obaveze prema komunalnom poduzeću.

Zahtev za odvoz glomaznog otpada može se uputiti telefonskim putem na brojeve telefona 443-941 ili 439-014 ili dolaskom u prostorije EKO – DUNAVA d.o.o. svakim radnim danom od 7 do 15 časova. Zahtevi se primaju zaključno sa danom 14. decembrom ove godine, a korisnici će biti obavešteni o terminu odvoza glomaznog otpada.

Iz Eko-DUNAVA podsećaju da je zabranjeno je glomazni otpad odlagati na javnu površinu te da glomazni otpad mora biti pripremljen unutar ograde dvorišta 1 do 2 metra od ruba ograde tako da je lako dostupan njihovim vozilima i radnicima. Glomazni otpad prijavljen nakon prolaska vozila neće biti naknadno odvežen, javili su iz opštinskog komunalnog preduzeća.

Vrste predmeta koji se smatraju glomaznim otpadom su: kupaonska oprema ( kada, umivaonik, toalet, ogledalo), stvari za decu ( krevetići, hodalice, dečja kolica, auto sedalice, veće igračke…), zatim podne obloge ( tepih, laminat, linoleum…), nameštaj, kuhinjska oprema (kuhinja, sudoper…), vrtna oprema te ostali glomazni otpad (rolete, tende, prozori, posude većih dimenzija, vrata, madraci i slično).

Iz EKO-DUNAVA podsećaju i da traktorske i auto gume, akumulatori, sve vrte elektro uređaja, odeća, građevinski materijal ne spadaju u glomazni otpad.