Isplata božićnica borovskim penzionerima od 10. do 28. decembra

Isplata božićnica borovskim penzionerima počinje 10. decembra, najavio je na sinoćnjoj sednici Opštinskog veća opštine Borovo načelnik Zoran Baćanović, odgovarajući na pitanje većnice Dragane Bošnjak.

– Predviđeno je da isplata božićnica borovskim penzionerima bude organizovana u periodu od 10. do 28. decembra ove godine na šalterima FINA-e. Penzioneri božićnicu mogu da podignu uz predočenje lične karte i ličnog broja osiguranika, pod kojim se svaki korisnik vodi u Hrvatskom zavodu za penziono osiguranje i upisan je na Rešenju o penziji ili uz obaveštenje o uplati penzije (odrezak od penzije).U slučaju da je reč o teško pokretnim, nepokretnim ili invalidnim osobama, to može da učini i neko od članova uže porodice – rekao je načelnik Baćanović.

Podsetimo, penzioneri koji primaju penziju do 1500 kuna dobiće božićnicu u iznosu od 450 kuna. Oni sa penzijama od 1501 kune do 2500 kuna dobiće 350 kuna božićnice. Penzioneri čija penzija prelazi taj iznos, s penzijom od 2501 do 3500 kuna, dobiće 250 kuna, a oni kojima penzija prelazi 3500 kuna dobiće 150 kuna božićnice. Pravo na isplatu božićnice imaju penzioneri s prebivalištem na području Opštine Borovo.

D.Z.