Vukovarske gimnastičarke u Osijeku “pomele” konkurenciju, ekipno prve u svim kategorijama, 18 pojedinačnih medalja

U istoriji Gimnastičkog kluba Vukovar 27. novembar ostaće upisan zlatnim slovima, kao dan sa rekordnim brojem osvojenih odličja.

U nedelju, 27. novembra u Sokol centru u Osijeku održano je  4. kolo i proglašenje Završnice KUPA Hrvatske – regija Istok u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. Takmičenje je organizovano u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Za Gimnastički klub Vukovar nastupila je 21 takmičarka i sve su se okitile zlatom, kako u 4. kolu, tako i u završnici. Ekipe kluba iz Vukovara osvojile su ekipno prva mesta u svim kategorijama.

U ekipi  kadetkinja bile su Jana Cvetković, Marina Đerđ, Franka Ljubić, Franka Markešić, Una Baždar i Ema Županović, a u ekipi mlađe juniorke Adrijana Mirosavljević, Ljiljana Gavrilović, Livija Horvat, Elena Jurčević, Lea Služek i Iris Špehar.

Za ekipu juniorki nastupile su Mirjam Jaman, Marijana Mirosavljević, Ana Božanović, Helena Badanjak i Olivera Gavrilović.

Najstariju ekipu mlađe seniorke činile su najiskusnije takmičarke u ovom programu Dijana Andrašević, Tea Mašić, Lana Skokić, Lana Ernjaković i Helena Badanjak.

Ukupno u ekipnoj konkurenciji vukovarske gimnastičarke osvojile su 8 zlata, 4 zlata u 4. kolu i 4 zlata u Završnici KUPA Hrvatske.

U pojedinačnoj konkurenciji dva zlata osvojila je Lea Služek,  jedno zlato i jedno srebro  Lana Skokić, Helena Badanjak, Olivera Gavrilović i  Ema Županović. Jedno zlato i jednu bronzu osvojila je Lana Ernjaković i  Una Baždar, jedno srebro i jednu bronzu  Franka Markešić i jednu bronzu Iris Špehar i Ljiljana Gavrilović

Ukupno 18 novih pojedinačnih medalja: 8 zlatnih, 5 srebrnih i 5 bronzanih, navode iz Kluba.

Foto: GK Vukovar