22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Najčitanija knjiga u Prosvjetinoj biblioteci u Borovu “Azbuka mog života” Mirjane Bobić Mojsilović

2 min read

U biblioteci Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo u sredu je održan još jedan Klub čitalaca, na čijem početku je najčitanije naslove u 2022. godini predstavila bibliotekarka Vedrana Spasojević.

– Od domaćih autora najčitanija knjiga u 2022. godini bila je “Azbuka mog života” Mirjane Bobić Mojsilović. Na drugom mestu je “Kazna za greh” Jelene Bačić Alimpić, a na trećem mestu “Škola za anđele” Isidore Bjelice. Od strane literature najčitanije su knjige Nore Roberts, koje su zauzele prva tri mesta top liste, “U bekstvu”, “Tri sudbine” i “Srce od stakla”. Kada je reč o literaturi za decu na prvom mestu je “Svet dinosaurusa”, zatim “Ljudsko telo” i “Najlepše Andersenove bajke”, a od lektira “Bašta sljezove boje” Branka Ćopića i “Plavi čuperak” Miroslava Antića – rekla je Vedrana Spasojević.

Nakon predstavljanja najčitanijih naslova, knjige i autorke usledila je razmena čitalačkih iskustava, a svako od članova Kluba predložio je jedan ili više naslova za čitanje.

– Moja preporuka je knjiga “Njegove bele rukavice” Jelene Bačić Alimpić, a prethodno sam pročitala roman “Nisam kriva”. Sad čitam Mirjanu Bobić Mojsilović “Happy End – priča penzionerka Ljubica.

– Ja bih preporučio “Fajront u Sarajevu” dr Neleta Karajlića i “Pavelićev testament” Dejana Lučića – kaže pravnik Danko Nikolić.

Radno vreme “Prosvjetine” biblioteke u Borovu je ponedeljkom i utorkom od 15 do 19, a sredom, četvrtkom i petkom od 10 do 14 časova.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.