22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ana Ajduković iz Vukovara osvojila 1.mesto na Međunarodnom muzičkom festivalu za decu “Školjkice” u Novom Sadu

4 min read

Na Međunarodnom muzičkom festivalu za decu “Školjkice” koji je, u organizaciji Novosadskog dečjeg kulturnog centra, održan od 10. do 12.novembra u Novom Sadu, prvo mesto osvojila je 11-godišnja Ana Ajduković iz Vukovara s pesmom “Anđele” za koju je tekst i muziku napisala njena mama Anđelka Ajduković.

– Konkurencija je bila velika i nekako sam se plašila kako će to sve da izgleda, ali sam na kraju uživala u svemu tome. Bilo je više kategorija, a ja sam nastupila u kategoriji od 10 do 13 godina. Festivala je trajao tri dana, prvi dan je bila proba za scenu, drugi dan je održano polufinale, a treći dan finale i dodela nagrada. To, zadnje veče je bilo posebno zato što smo vi bili zajedno i veselili se uspehu – priča Ana koja je pobedu ostvarila i letos na 1.Dečjem mikrofonu u organizaciji Radio Borova, a članica je Dečjeg pevačkog hora Javorčići iz Vukovara s kojim je takođe nastupala na mnogim manifestacijama.

– Najviše volim da pevam pop-muziku. Uzori su mi Marija Šerifović i Jelena Tomašević. Pevam pesme koje mi najviše leže i u kojima mogu najviše da se uživim – ispričala je Ana u emisiji “Pozitiva” Radio Borova.

Talenat za muziku kod Ane se pokazao vrlo rano. Kao trogodišnjakinja je pohađala prvo plesne, a zatim muzičke radionice. Njene vokalne sposobnosti dalje je negovala Aleksandra Krtinić, voditeljka hora “Javorčići”. Kada je objavljen konkurs za festival “Školjkice” nije bilo dileme da li će se Ana prijaviti, kao ni oko autorske pesme koju je u dahu napisala i komponovala mama Anđelka.

– Do sada nisam imala nikakva iskustva i nisam se ostvarila kao pisac, iako je to moja prva ljubav još iz osnovne škole. Kad smo saznali za taj dečji festival i da moramo da nastupimo sa svojom autorskom pesmom, ja sam zaključila da je to zadatak za mene. Naravno, taja zadatak je bio lagan jer mi je moje dete bilo inspiracija i tako je ta pesma nastala u jednom danu, a paralelno sa stihovima i melodija – ispričala nam je Anđelka Ajduković. Anđelka je, inače, vaspitačica u Dečjem vrtiću “Vukovar 2”, a rad sa decom doneo joj je inspiraciju za izradu dečje slikovnice koja čeka mišljenje jedne izdavačke kuće.

Aranžman za pesmu “Anđele” s kojom se Ana predstavila u Novom Sadu, uradio je Nemanja Mihajlović, muzički producent u Pinkovim zvezdicama na preporuku i zahvaljujući Aleksandri Krtinić. Ana se prijavila i za učešće u toj popularnoj emisiji, ali i za još neke muzičke festivale u regionu.

– Pripremam se za nove nastupe, takmičenja, festivale i nadam se da će u budućnosti biti puno svega toga – poručuje Ana.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.