ZVO: Konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći studentima

Zajedničko veće opština raspisalo je konkurs za dodelu jednokratnih novčanih pomoći studentima za akademsku 2022./2023. Ove godine biće dodeljeno 130 jednokratnih pomoći studentima u pojedinačnom iznosu od 4.000 kuna.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, pripadnici srpske nacionalne manjine, s prebivalištem na području Vukovarsko–sremske ili Osječko-baranjske županije, redovni studenti svih godina fakultetskog studija, izuzev studenata koji su u godini raspisivanja konkursa upisali prvu godinu, redovni studenti III godine preddiplomskog stručnog studija pod uslovom da traje najmanje tri godine.

Kriterijumi za bodovanje zahteva su uspešnost u školovanju tačnije prosek ocena iz svih predmeta u prethodnoj akademskoj godini, broj učenika/studenata u zejdničkom domaćinstvu i visina prihoda.

Obrazac za prijavu studenti mogu preuzeti kod sekretara Zajedničkog veća opština u Vukovaru ili na internet stranici www.zvo.hr.

Prijave se podnose neposredno, zaključno sa 6. decembrom do 15 časova, u Zajedničko veće opština u Vukovaru ili poštom na adresu: ulica Eugena Kvaternika broj 1, 32 000 Vukovar.