10/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dani tehničke ispravnosti vozila 2022.

2 min read

U periodu od 21. do 26. novembra, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog saobraćaja, biće provedena preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila“, a koju provode HAK, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila.

Akcija je usmerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontrolišu ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno učestvovali u saobraćaju. Prilikom pregleda vozila kontroliraće se opšte stanje, kočnice, donji trap vozila, ispušni plinovi i svetlosna signalizacija.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Izuzetak su jedino vlasnici koji u periodu održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produženja važenja saobraćajne dozvole, odnosno registracije vozila.

U sklopu ove akcije neće biti sankcionisanja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača koji budu učestvovali u akciji, biće nagrađeni prigodnim poklonima, navode iz MUP-a Republike Hrvatske.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.