TV produkcija ZVO obeležila jubilej, 400. izdanje emisije “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”

U organizaciji Odbora za medije, informisanje i veru Zajedničkog veća opština u Vukovaru je održana svečanost povodom jubilarne 400. emisije “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema” TV produkcije ZVO.

– Ovaj televizijski projekat pokrenut je 2007. godine iz potrebe da srpska zajednica u Hrvatskoj izađe iz medijskog mraka, uz podršku načelnika ovdašnjih opština i Radio- televizije Vojvodine – podsetila je predsednica Odbora za medije, glavna urednica i voditeljka emisije Jadranka Jaćimović – Ivan.

Prisetila se i početaka produkcije, kada su radili u improvizovanim, kućnim uslovima, bez potrebne tehnike i sredstava, ali su istrajali zahvaljujući radu, trudu i entuzijazmu zaposlenih.

– Od 2007. godine ni jedna emisija nije preskočena niti je odloženo njeno emitovanje. To je 15 godina u eteru, što je veliki uspeh za bilo koju televizijsku emisiju – zaključila je Jaćimović – Ivan, ponosna na činjenicu da su jedina televizijska emisija koja govori o životu Srba u Hrvatskoj.

U realizaciju emisije danas je uključeno 11 zaposlenih, troje u redakciji u Kninu i osmero u Vukovaru.

“Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema” emituje se dva puta mesečno na programima RTRS plus, RTS sat i RTV1.

– Planiramo nove medijske projekte. Imamo nove ideje i planove i nadam se da ćemo uspeti da ih uskoro i realizujemo – poručila je glavna urednica emisije.

Prisutnima je predstavljen novi logo i grafički dizajn emisije.

Zahvaljujući radu saborskih zastupnika SDSS-a i razumevanju premijera Andreja Plenkovića Zajedničko veće opština postiglo je finansijsku stabilnost, što je omogućilo i ulaganja u televizijsku produkciju, istakao je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

– Kroz kapitalna ulaganja u opremu i grafički dizajn emisije ove godine uloženo je 1.300.000 kuna – rekao je, između ostalog, predsednik ZVO.

TV produkciji ZVO ovaj jubilej čestitao je i dugogodišnji predsednik Odbora za medije, informisanje i veru Srđan Kolar, danas zamenik gradonačelnika Grada Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine.

Svečanosti su prisustvovali generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić, konzulica Ljudmila Ostojić, načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović i drugi predstavnici ovdašnjeg političkog i društvenog života.

D.Z.

Foto: ZVO