Jeleni Vasiljević stigla naručena električna kolica

Meštanki Borova, 15-godišnjoj učenici Jeleni Vasiljević stigla su nova električna kolica koja su rađena po njenoj meri i koja će joj biti od velike pomoći. Da podsetimo, iz Udruženja “Borovsko srce” koje je bilo organizator 2. Memorijalnog turnira u malom fudbalu “Vasilije Sentivanac” došla je ideja da se sredstvima koja se skupe pomogne mladoj Jeleni kupovinom električnih kolica. Jelenu i njenu majku Svetlanu juče je tim povodom posetilo nekoliko članova ovog udruženja među kojima i predsednik Nikola Lukić.

– Ove godine smo skupili veliku svotu novca, oko 50 hiljada kuna. Za kolica smo izdvojili oko 43 i po hiljade kuna. Kolica imaju pogon na akumulator kako bi Jelena samo mogla da upravlja njima. Tokom turnira došla je informacija da su Jeleni potrebna kolica, nazvali smo njenu majku, proverili smo šta sve treba, dobili smo papir po kome je ona i naručili kolica. U pitanju je velika suma novca tako da je, inače toliki novac teško izdvojiti – rekao je Lukić koji podseća da su sredstva prikupljena donacijama meštana Borova i organizacijom humanitarnog turnira, a da su kolica tek sad stigla iz razloga što su delovi naručeni u Ukrajini u kojoj se vodi rat.

Jelena je zadovoljna novim kolicima.

– Jako sam srećna jer je ovo moj svemirski brod. Kako bih se navikla na njih prvo ću ih vozati po kući, a na proleće ćemo se viđati i na ulicama Borova. Zahvalna sam organizatorima turnira “Vasilije Sentivanac”, opštini Borovo, Zajedničkom veću opština, svim sponzorima i ljudima velikog srca što su mi omogućili da i ja imam auto. Voli vas vaša Jelena – poručila je Jelena, učenica osmog razreda Osnovne škole Borovo.

Organizatorima ove humanitarne akcije i svim ljudima koji su donirali sredstva zahvalna je i Jelenina majka Svetlana.

– Stigla su nam električna kolica, kao što Jelena kaže to je svemirski brod, a nije ni pogrešila. Malo je da kažem hvala, ali zaista sam zahvalna organizatorima 2. Memorijalnog turnira “Vasilije Sentivanac” što su odlučili da mojoj Jeleni, od prikupljenih sredstava kupe ovo prevozno sredstvo s kojim će moći sama da se voza. Zahvalna sam opštini Borovo, Zajedničkom veću opština, sponzorima i svim ljudima velikog srca što su podržali turnir i što su kolica na našoj adresi. Još jednom hvala svima od srca. Voli vas sve vaša Đeđa – poručila je ovom prilikom Jelenina majka Svetlana.

Udruženje “Borovsko srce”, inicijator ove humanitarne akcije deluje na području naše opštine od ovog leta.

S.M.