Grad Vukovar daje pozajmice udruženjima, javni poziv otvoren do 15. decembra

Grad Vukovar objavio je 11. novembra javni poziv za dodelu finansijske potpore, odnosno pozajmica udruženjima u 2022. godini, koji su na konferenciji za medije u gradskoj upravi predstavili gradonačelnik Ivan Penava i pročelnik za društvene delatnosti Josip Paloš.

– Svrha pozajmice je da se omogući nesmetano provođenje ugovorenih projekata, bilo da se radi o EU projektima ili projektima iz nacionalnih programa – rekao je pročelnik Paloš.

Javni poziv biće otvoren do 15. decembra ove godine. Ukupna vrednost poziva je 500 hiljada kuna, a iznos pojedinačne potpore od 30 hiljada do najviše 100 hiljada kuna.

– Novi javni poziv biće raspisan početkom 2023. godine i biće otvoren do utroška sredstava – najavio je pročelnik Paloš.

Ova nova mera vukovarskih gradskih vlasti odnosi se na udruženja koja imaju sedište ili podružnicu na području grada Vukovara.

Prema rečima gradonačelnika Ivana Penave mnoga udruženja ne učestvuju na konkursima za EU projekte jer se suočavaju sa brojnim problemima, prvenstveno finansijske prirode, vezano za dinamiku isplate sredstava. Istakao je i da je Vukovar prvi grad u Hrvatskoj koji je pored redovnog sufinansiranja odlučio uvesti i dodatnu finansijsku podršku za udruženja na području svog delokruga rada.

D.Z.