Za 2.821 penzionera grad Vukovar osigurao božićnice

Grad Vukovar će ove godine za 2.821 penzionera s područja grada Vukovara isplatiti božićnice, najavio je to danas vukovaraski gradonačelnik Ivan Penava koji je, tim povodom, sa svojim saradnicima u gradskoj upravi održao konferenciju za medije. Božićnica će biti isplaćena u iznosu od 200 kuna penzionerima koji imaju prebivalište na području grada Vukovara čija ukupna penziona primanja, u zemlji i inostranstvu sa svim dodacima, ne prelaze 2.500 kn. Kao i prošlih godina, korisnici Narodne kuhinje dobiće prigodne poklon pakete s prehrambenim namirnicama.

Po rečima gradonačelnika Vukovara, grad Vukovar je za ovu namenu izdvojio nešto manje od 600 hiljada kuna s ciljem da i domaćinstva koja imaju manja primanja i prihode, kao i svi ostali, imaju bogatu božićnu trpezu.

Isplata božićnica vukovarskim penzionerima u poslovnici FINA-e započela je danas i trajaće do 29. decembra.

– Brinuli smo i o korisnicima prava naknade za troškove stanovanja koji će dobiti po 250 kuna, a njih je ukupno 270. Malo manje od 600 hiljada kuna Grad Vukovar je izdvojio za božićni paket kako bi onima kojima je najteže, na neki način pomogli, da dostojanstveno dočekaju ove božićne praznike – rekao je Filip Sušac, zamenik gradonačelnika Vukovara.

Za korisnike prava na nadoknadu za troškove stanovanja, isplata božićnica u poslovnicama FINA-e biće organizovana od 1. do 29. decembra, dok će podela prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje, biti organizovana u prostorijama Narodne kuhinje u Vukovaru u periodu od 19. do 23. decembra.

Josip Paloš, pročelnik Ureda za društvene delatnosti Grada Vukovara pojasnio je da je Fini dostavljen popis penzionera koji su u evidenciji Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje. Ukoliko neko nije na tom popisu treba da se javi u Gradsku upravu, kako bi se utvrdilo ima li status za ostvarivanje prava na ovu naknadu.

S.M.