SKD “Prosvjeta” organizuje predstavu “Noć bogova” 30.novembra u Vukovaru

Iz Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Vukovar pozivaju na pozorišnu predstavu “Noć bogova” autora Mire Gavrana, koja će biti odigrana u sredu, 30. novembra u Hrvatskom domu Vukovar s početkom u 19 časova.

– Gavranov dinamičan komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, pun neočekivanih obrta, u proteklih 25 godina imao je 19 premijera širom sveta, od Sarajeva, Maribora, Podgorice i Mostara do Washingtona, Melbournea, Sofije i Praga, Zagreba… Nakon izvanrednih kritika, posle beogradske premijere 27.aprila u rasprodanoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda, predstava dolazi i u Vukovar . Predstava će biti odigrana u okviru manifestacije „Dani srpske kulture „ i predstavlja poklon građanima Vukovara.

Trojica glumaca, našoj su publici poznata iz niza popularnih filmova i serija, Bela lađa”, “Jagodići” (Lutkić), “Montevideo, bog te video” (Ilić,Ćetković), “Vratiće se rode”, “Kao rani mraz” (Ćetković), da spomenemo samo neke. Radnja predstave dešava se u noći pijanstva kada kralj Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Moliere (Ilić) evociraju uspomene na prohujala vremena – navodi se u pozivu iz vukovarske “Prosvjete”. 

Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju u prostoru održavanja predstave.

Foto: Madlenianum