Porodici Trogrlić iz Borova potrebna pomoć

Nakon što je na kući porodice Trogrlić iz Borova ugašen požar koji se dogodio u subotu utvrđeno je da se radi o velikoj materijalnoj šteti, izgorelo je oko 40 kvadratnih metara krovišta, ali i dobar deo unutrašnjosti objekta. Vlasnik kuće Zlatko Trogrlić zahvalio je svima koji su im priskočili u pomoć.

– Šteta je velika, ali stambeni prostor i pokretna imovina nisu jako zahvaćeni. Prvi u pomoć su priskočili komšije Rade Djaković i Siniša Vuletić kojima se ovim putem zahvaljujem. Rade je bio tu i u toku nesreće i juče i danas. Zahvalio bih se svima koji su mi izašli u pomoć. Svojim i sredstvima komšija smo nešto uspeli sanirati, ali šteta je ogromna – rekao nam je Zlatko Trogrlić.

I ovog puta se pokazalo da dobar komšija zlata vredi.

– Toga dana, komšija Siniša Vuletić dolazi kod mene i javlja da gori kuća Trogrlića. Videli smo da se dimi iz dvorišnih prostorija. Uz njegovu pomoć sam preskočio preko ograde i otvorio ulazna vrata. U to vreme već je stigla lokalna policija. Videli smo da sa vanjske strane kuće gori veranda i da je vatra već zahvatila rogove i grede. Vatrogasci su stigli nakon deset minuta sa četiri vozila, ušli su unutra i sve pripremili. Međutim, čekali su da dođu zaposlenici Elektre da ne bi neko nastradao. Bio sam prisutan celo vreme, požar su gasili dozirano i nisu uništili kuću – ispričao nam je Zlatkov komšija Rade Djaković. Požar je, kako smo ranije javili, prouzrokovala sveća na verandi zapaljena zbog zadušnica, a nakon dojave uspešno su ga ugasili pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vukovar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo.

Zlatko i njegova supruga Radmila rade u Fabrici Borovo, a kuću u kojoj žive sa 17-godišnjim sinom, 2012. godine su kupili na kredit koji još otplaćuju. Uprkos velikoj šteti na kući, srećni su što su svi zdravi i na okupu. Vode imaju, a najveći problem je što nemaju struje zbog čega naš sagovornik apeluje na HEP da što pre dođu.

Pomoć komšija i poznanika polako dolazi. U delu kuće koji je bio zahvaćen požarom, izgorela im je i zimska odeća i obuća, koji su sada takođe potrebni, posebno za 17-godišnjeg sina koji nosi veličinu odeće M/L, a broj obuće je 42. Najpotrebniji je, ipak, novac za sanaciju štete kako bi ova porodica mogla prezimiti u koliko-toliko normalnim uslovima.

Tekst i foto: S.Mijatović