Generalni konzul Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić uručio donaciju KUD-u “Branislav Nušić”

Generalni konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić uručio je danas predsedniku kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova Radi Bosiću donaciju opančića.

– Zahvaljujemo se generalnom konzulu Republike Srbije u Vukovaru Aleksandru Nakiću, koji nam je donirao 20 pari opančića za mlađu folklornu grupu. To nam mnogo znači. Vrednost donacije je negde oko 5 do 6 hiljada kuna i to je velika pomoć u našem radu – rekao je u izjavi za Radio Borovo predsednik kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” Rado Bosić, koji je generalnom konzulu uručio zahvalnicu i monografiju društva.

Ovo je prva donacija generalnog konzula Aleksandra Nakića kulturno-umetničkom društvu “Branislav Nušić” iz Borova.

– Donacija je realizovana na molbu roditelja dece i u saradnji sa načelnikom Opštine Borovo Zoranom Baćanovićem i zamenikom vukovarsko-sremskog župana Srđanom Jeremićem. Zamolio sam za pomoć moje prijatelje iz Srbije, koji imaju razumevanja i sluha za sve zdrave sredine, a Borovo je sigurno jedna od najzdravijih srpskih sredina, zahvaljujući pomenutoj gospodi. Idu velikim koracima napred i služe na ponos svojoj opštini i zajednici – poručio je generalni konzul Aleksandar Nakić, od kojeg saznajemo da opančići dolaze iz zanatske radnje u Vojvodini.

– Opančići su napravljeni u Sirigu. Moj prijatelj, fudbalski sudija Dragan Rakić, koji je član lokalnog kulturno-umetničkog društva, to radi. Napravljeno je po 20 pari opančića za Borovo i Bršadin, a krajem godine planiramo uručiti istu donaciju kulturno-umetničkom društvu iz Trpinje – najavio je generalni konzul Nakić.

Uručenju donacije prisustvovali su načelnik Zoran Baćanović i zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić.

– Želim da se ovim putem zahvalim generalnom konzulu Republike Srbije u Vukovaru Aleksandru Nakiću na ovoj donaciji i svemu što je učinio za sva naša društva i fudbalske klubove – rekao je načelnik Baćanović.

Na donaciji se zahvalio i dožupan Jeremić.

– Drago mi je da imamo takvog generalnog konzula, koji zajedno sa nama prepoznaje potrebe naše zajednice, raspituje se koje su to potrebe i radi sve što može da pomogne u granicama svojih mogućnosti – zaključio je Jeremić.

D.Z.