Penzioneri Grada Vukovara i Opština Trpinja, Negoslavci i Borovo otputovali na ekskurziju na Palić

U organizaciji Generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića i uz finansijsku podršku Vukovarsko-sremske županije, grupa penzionera sa područja Grada Vukovara i Opština Trpinja, Negoslavci i Borovo jutros je otišla na dvodnevnu ekskurziju na Palić. Po rečima Srđana Jeremića, zamenika župana iz reda srpske nacionalne manjine, Vukovarsko-sremska županija se odlučila da izađe u susret i izdvoji sredstva za trošak prevoza na ovu ekskurziju. U obilazak Palićkog jezera i znamenitosti grada Subotice otišlo je 60 osoba starije životne dobi. Dožupan Jeremić je iz Borova na ekskurziju ispratio 10-oro meštana Opštine Borovo.

– Bio sam i u Vukovaru i tamo pozdravio sve koji su došli iz Trpinje, pozdravio sam i ljude iz Negoslavaca, a onda sam došao u Borovo da pozdravim naše Borovčane, da im zaželim lep provod, da im kažem koje je organizator ovog putovanja i da ovo neće biti zadnja ovakva aktivnost. Za njih je jako bitno da imaju mogućnost negde da odu na besplatnu ekskurziju. Dva dana će provesti na Paliću i u Subotici, tamo se relaksirati, odmarati, uživati, družiti se sa svojim vršnjacima iz okolnih mesta i nadam se napuniti baterije – rekao je Jeremić te naglasio da će županija i u budućnosti podržavati osobe starije životne dobi.

Srđan Jeremić i meštani Borova koji su otputovali na Palić

Na izlet je otputovala Ljiljana Smiljanić iz Borova, koja se u svoje ime i u ime penzionera iz Borova zahvalila organizatorima na prilici da posete Suboticu i Palićko jezero.

U realizaciji ovog putovanja učestvovali su predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović kojima se ovom prilikom zahvalio Generalni konzul Aleksandar Nakić.

S.M.

Foto: A. Pejić