Generalni konzul Srbije Aleksandar Nakić uručio FK “Sloga” iz Borova donaciju sportske opreme

Generalni konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić uručio je juče Fudbalskom klubu “Sloga” iz Borova još jednu donaciju sportske opreme.

– Moji prijatelji iz Srbije imaju puno razumevanja i sluha za naše klubove iz ovdašnjih sredina. Fudbalski klub “Sloga” ima odlične rezultate ove jeseni, svih osam pobeda u osam kola. U saradnji sa načelnikom Opštine Borovo Zoranom Baćanovićem, zamenikom župana Srđanom Jeremićem i predsednikom kluba Ilijom Zečevićem dogovorili smo se da nagradimo fudbalere kompletom trenerki. Ovo nije prva donacija. Fudbaleri “Sloge” su prošle zime bili na četverodnevnim pripremama u Paliću. Ranije su dobili komplet dresova i lopti. Posebno se zahvaljujem Đorđu Radinoviću, Veljku Katiću i Nenadu Borovčaninu, kao i Fudbalskom klubu “Budućnost” iz Gložana, koji su bili domaćini upravi i igračima Fudbalskog kluba “Sloga” prilikom posete nacionalnom kampu fudbalske reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi 17. avgusta – poručio je u izjavi za Radio Borovo generalni konzul Aleksandar Nakić.

Na donaciji se generalnom konzulu Nakiću zahvalio predsednik Fudbalskog kluba “Sloga” Ilija Zečević.

– Želim da se zahvalim generalnom konzulu Aleksandru Nakiću koji pomaže naš klub i druge klubove na našem području. Zadovoljni smo saradnjom, materijalnom pomoći, ali i organizacijom gostovanja kod ekipa u Republici Srbiji – ističe Zečević.

Fudbaleri “Sloge” juče su u Borovu odigrali prijateljsku utakmicu sa Fudbalskim klubom “Radnički 1912” iz Sombora, koji se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodine.

– Prvi put smo u Borovu. Došlo nas je 26, tri člana Uprave i 23 igrača, da odigramo prijateljsku utakmicu, da vidimo kakvi su ovde igrači i da li možemo da im pomognemo – kaže predsednik Kluba Dragan Drča.

Borovska “Sloga” je nakon osam kola u Drugoj županijskoj ligi Vukovarsko-sremskoj prva na tabeli sa 24 boda, devet više od drugoplasiranog “Hajduka” iz Bapske. Trener crno-belih Saša Berarević je zadovoljan, ali i oprezan, budući da još nije kraj prvenstva.

– Ne bežimo od toga da smo glavni favoriti. Napravili smo dobru ekipu i doveli nekoliko kvalitetnih igrača sa dobrim iskustvom. Nemam razloga da budem nezadovoljan. Svi dobro rade i imamo odličnu atmosferu u svlačionici. Dva najvažnija faktora koja stoje iza rezultata su ispunjena – podvlači Berarević.

Fudbalski klub “Sloga” obnovio je i rad sa mlađim selekcijama. U Klubu je trenutno oko 50 dece, pionira i početnika.

D.Z.