22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dodeljene plakete “Zlatna kuna” najuspešnijim firmama u VSŽ za 2021. godinu

3 min read

Na sednici Privrednog veća Hrvatske privredne komore – Županijske komore Vukovar, juče su dodeljene plakete Zlatna kuna najuspešnijim firmama u Vukovarsko-sremskoj županiji za ostvarene poslovne rezultate u 2021 .godini u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.

Zlatnu plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-sremskoj županiji u 2021. godini dobila je firma Grad-Export d.o.o. iz Vinkovaca. Ovo je jedanaesta nagrada koju je ovo trgovačko društvo osvojilo, ali prva u kategoriji velikih preduzeća.

– Činjenica da smo prepoznati od Hrvatske privredne komore i ostalih institucija puno znači. Radimo konstantno na razvijanju firme, na investicijama i na tome ćemo raditi i dalje. Trenutno imamo 228 zaposlenih. Osnovni biznis firme Grad Export je proizvodnju dekorativnih panela za ulazna vrata. Uz to, imamo i razvijena gotova aluminijumska vrata kojima se bavi naša sestrinska firma, koja izvozi za Kanadu i Katar, dok je Grad Export natržištu Evrope – rekao je, direktor i osnivač nagrađene vinkovačke firme Mario Šimić.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za ovu godinu, nagradu Zlatna kuna dobila je firma Leonhard Moll iz Vinkovaca koja se bavi proivodnjom betonskih pragova za železnice.

– To je nemačka, porodična firma koja je trenutno najveći proizvođač betonskih pragova u Evropi. Mi smo preuzeli pogon od bivšeg Vibrobetona u Vinkovcima i od 2012. godine nastavili proizvodnu isključivo železničkog proizvodnog programa. Od tada rastemo sve više, imamo 55 zaposlenih. Ono što nas u vom trenutku veseli je da možemo vratiti barem jedan deo onoga što je nekad radilo u Vinkovcima. Ovo priznaje, našoj firmi znači da nas neko vidi, da ceni to što radimo i da smo u našoj sredini, bez obzira što je to inostrana firma, prisutni i da živimo, radimo i zapošljavamo ljude – rekao je Krunoslav Smiljanić, voditelj pogona firme Leonhard Moll.

Mario Domazet, Vladimir Džaja i Damir Dekanić

Prvi put Zlatnu plaketu u kategoriji malih trgovačkih društava za 2021. godinu dobila je firma Dunavtrans-Vukovar d.o.o.

– Nagrada znači priznanje u dugogodišnjem priznanju, ponos na radnike i celokupno okruženje. Firma trenutno ima 12 zaposlenih, bavimo se vanrednim prevozima, pratnjama vanrednih prevoza, dizalicama, autopraonicama i maloprodajom – rekao je direktor ove firme Mario Domazet.

Nagrađenima je čestitao predsednik Hrvatske komore Vukovar Vladimir Džaja. Vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić takođe je čestitao nagrađenima te pozvao na saradnju Županijske komore Vukovar i Vukovarsko-sremske županije da bi zajedno artikulisali interese, nastaviti saradnju sa firmama, za lakše ostvarivanje ciljeva, reagovanja na zakonsku regulativu, te otvorenu komunikaciju kao alat za rešavanje problema.

S.M.

Izvor foto – Hrvataska privredna komora Vukovar

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.