Opština Borovo: Objavljen konkurs za tri studentske stipendije

Načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović objavio je danas Javni konkurs za dodelu bespovratnih stipendija studentima, za koje su sredstva obezbeđena u opštinskom budžetu.

Stipendija se dodeljuje u iznosu od 900 kuna mesečno i to od 1. oktobra ove godine za tri studenta ili studentkinje koji fakultetsko obrazovanje – diplomski studij, odnosno stručni dodiplomski studij, ako ne bude kandidata fakultetsko-diplomskog studija, stiču redovnim školovanjem.

Prijavu na Javni konkurs mogu podneti svi studenti koji su državljani Republike Hrvatske sa prebivalištem prijavljenim na području opštine Borovo, studenti koji se redovno školuju na završne dve godine fakulteta – diplomski studij (III i IV, IV i V ili V i VI) ili završna (III godina) stručnog-dodiplomskog studija.

Kriterijumi za dodelu stipendije su uspešnost u prethodnim godinama školovanja (prosek ocena) i socijalno-materijalni status.

Prijave kandidata sa pripadajućim prilozima podnose se na adresu Opštine Borovo, Glavna broj 3, 32227 Borovo, u roku od 15 dana od dana objave konkursa na propisanom obrascu koji se može preuzeti na www.opcina-borovo.hr.