Udruženje žena Vukovar: Prijavi se na besplatan kurs permakulturnog dizajna!

Otvorene su prijave za besplatni kurs permakulturnog dizajna! Kurs će biti organizovan kroz sedam webinara od 27. oktobra do 8. decembra, svakog četvrtka putem Zooma.

Kurs vode renomirani stručnjaci na području permakulture, održivog razvoja i građanskog aktivizma, Cvijeta Biščević, Gordana Dragičević i Veljko Armano Linta, a organizuju Udruženje žena Vukovar i Udruženje roditelja dece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići”.

Polaznici će stečeno znanje primeniti na planiranje prostora vukovarskog Društvenog vrta, poznatog kao edukativni nasad. Cilj je Društveni vrt učiniti pristupačnijim i privlačnijim i osobama sa invaliditetom, kao i deci s teškoćama u razvoju. Prijave su otvorene do 24. oktobra u podne, odnosno dok se ne popune sva raspoloživa mesta za edukaciju, putem poveznice https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftqv4ZYVrKlkdzmxbfFrjxvdvsTr_2jiL4ujktFQTNCPcf1A/viewform?usp=sf_link>,

Prednost prilikom prijava imaju osobe sa invaliditetom i roditelji dece s teškoćama u razvoju, predstavnici udruženja koja ih podržavaju te sadašnji i budući volonteri Društvenog vrta spremni na trajniji vrtlarski angažman.

– Zavisno o potrebama učesnika, biće osigurano i tumačenje na hrvatski znakovni jezik – ističe Mirjana Mizdrak Mišanović iz Udruženja žena Vukovar, asistentkinja na projektu Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!

Projekat čiji je nosilac Zelena Istra podržan je sa 90 hiljada evra finansijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.