U podružnici Kluba osoba treće dobi u Borovu održano predavanje o samopomoći i prvoj pomoći

U podružnici Kluba osoba treće dobi u Borovu juče je održana radionica “Prevencijom povreda do zdravih, zaštićenih i aktivnih seniora”.

Voditelji radionice bili su direktor Gradskog društva Crvenog krsta Vukovar Vlatko Glavaš i doktorica Iva Sabljić, koji su učesnicima radionice približili kako prepoznati i umanjiti rizik od povređivanja u starijoj životnoj dobi i kako pružiti prvu pomoć unesrećenom.

– Ovim predavanjem želimo približiti osobama treće dobi sve ono što oni mogu napraviti, kad naiđu na unesrećenog – rekla je doktorica Iva Sabljić nakon predavanja koje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dela.

Predavanje je održano u okviru projekta koji Gradsko društvo Crvenog krsta Vukovar provodi već četvrtu godinU, ističe direktor društva Vlatko Glavaš.

– Ovaj projekat prve pomoći provodimo sa svim dobnim grupama, od vrtićke do treće životne dobi, kako bi podučili ljude kako da pruže prvu pomoć. Provodimo ga već četvrtu godinu i otvoreni smo za saradnju sa svima, ko god nas pozove mi ćemo se rado odazvati i odraditi ove zanimljive radionice – ističe Glavaš.

Danas od 16 časova u podružnici Kluba osoba treće dobi u Borovu biće održano još jedno predavanje o pravima osoba treće životne dobi. Predavanje pod nazivom “Oporuka i nasleđivanje” održaće pravnica Melita Bošnjak iz Udruženja za podršku žrtvama i svedocima – Referentnog centra Vukovar.

Foto: GDCK Vukovar