Žene s istoka: U Borovu održana motivaciona radionica o ličnom rastu i razvoju

U okviru projekta “Žene sa istoka 2”, koji provodi Udruženje žena “Negoslavčanke” iz Negoslavaca sa partnerima, uz finansijsku podršku Srpskog narodnog veća iz Zagreba, u biblioteci Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo sinoć je održana radionica “Samoinicijativom i ženskim principom do mira u porodici”.

Radionicu je održala Mara Majstorović – motivaciona NLP trenerica iz Vinkovaca.

Okupljenim ženama govorila je o ličnom rastu i razvoju. Važno je da radimo na sebi kako bi se bolje osećale i da energiju koju osećamo kad smo zadovoljne prenosimo na svoju porodicu, decu, partnera, okolinu i radnu sredinu.

– To je taj neki ženski princip i rad na sebi. Za razliku od muškaraca koji su odgojeni da ne pokazuju emocije, žene su čista emocija. Ako to zatomljuju u sebi onda često nailazimo na nezadovoljstvo i umor, jedan muški princip kod žena koji nije u skladu s njihovom prirodom – rekla je Majstorovićeva na radionici koja je održana na Svetski dan mentalnog zdravlja.

Kada je reč o prevladavanju negativnih emocija treba ih osvestiti, priznati sebi da smo ljute ili nemoćne, ali ne dozvoliti da prevladaju našim životom. Jedan od načina njihovog prevladavanja su i kreativni hobiji, kao i boravak u prirodi, druženje s prijateljima i sve ono što nas ispunjava.

Nakon Markušice i Borova, motivacione radionice biće održane u Vukovaru, Banovcima i Negoslavcima, najavila je predsednica Udruženja žena “Negoslavčanke” i voditeljka projekta Biljana Pejić.

– Nakon ovog ciklusa radionica sledi centralna manifestacija, obeležavanje Međunarodnog dana žena sa sela 18. oktobra u Borovu. Očekujemo veliki odaziv, više od 200 žena koja će biti na tom događaju. To pokazuje koliko su žene na istoku aktivne i da žele dati svoj doprinos poboljšanju kvaliteta života u sredini u kojoj žive – zaključila je Pejićeva.

D.Z.