Humanitarni mini basket turnir u Borovu okupio igrače iz Borova, Dalja, Bijelog Brda i Baranje

Na nedeljnom mini basket turniru u Borovu, u organizaciji Akademskog udruženja srpske omladine “Josif Runjanin” iz Vukovara, zajedno s igračima, publikom, Klubom osoba treće dobi iz Borova i drugim donatorima, prikupljen je iznos od 4.403 kune i 50 evra za pomoć porodici Dragić iz Borova. Novac će, kako su saopštili organizatori, predati u Kafe bar “Kod Lole”, gde je nakon tragične smrti 18-godišnje Maje, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, organizovano prikupljanje pomoći za ovu porodicu.

Turnir u školskoj sportskoj dvorani u Borovu okupio je basketaše iz Borova, Dalja, Bijelog Brda i Baranje.

Pozivu organizatora odazvao se i profesionalni igrač Vladan Lazić iz Borova. 

– Došao sam da podržim ovaj humanitarni turnir. Košarkom se bavim 15 godina. Karijeru sam započeo u Košarkaškom klubu Zagreb, odakle sam otišao u Nemačku i igrao u prvoj ligi. Sad čekam novi ugovor pa sam trenutno u Borovu – priča mladi košarkaš.

Na teren je izašao i nekadašnji profesionalni igrač, danas rekreativac, Dušan Bogdanović iz Bijelog Brda.

– Igrao sam u Vukovaru, Real Madridu i Partizanu, a sad košarku igram rekrativno s prijateljima. Volim košarku. To je moj život. Zato sam se i odazvao pozivu organizatora da učestvujem na ovom turniru – rekao nam je Bogdanović. 

U finalu je ekipa “Automobili Vuk” savladala ekipu “Dva silikona” iz Bijelog Brda, treće mesto dele “Dva i po muškarca” iz Baranje i mešovita baranjsko-borovska ekipa “Jadran”. Peto mesto osvojila je borovsko-daljska ekipa “Podrum”.

Borovski basket turnir održan je u okviru programa “Izađimo na igrališta”, koji je Akademsko udruženje srpske omladine “Josif Runjanin” iz Vukovara pokrenulo pre dve godine.

– U saradnji sa Srpskim demokratskim forumom iz Zagreba u maju ove godine organizovali smo u Dvoru humanitarni turnir “Basket za Baniju”. U saradnji sa Sportskim rekreativnim društvom Srba u Hrvatskoj planiramo i jedan veći turnir, na leto iduće godine, koji će biti posvećen legendi borovske košarke Miloradu Manojloviću Kiselom, koji je trenirao sve nas koji ovde igramo basket, da igramo košarku i pomažemo svima kojima je pomoć potrebna – kaže predsednik Akademskog udruženja srpske omladine “Josif Runjanin” Dušan Velimirović.

S obzirom da počinje dvoranska sezona rekreativnog basketa iz Akademskog udruženja srpske omladine “Josif Runjanin” pozivaju opštine i gradove da ih ugoste u svojim sredinama.

D.Z.