06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kapitalne donacije ZVO-a: Za društvene domove, decu i sport dodeljeno 2,6 miliona kuna

2 min read

Savet Zajedničkog veća opština Vukovar doneo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za kapitalne donacije ZVO-a u ukupnom iznosu od 2 miliona i 600 hiljada kuna.

Po 350 hiljada kuna odobreno je opštinana Borovo, Erdut, Šodolovci, Negoslavci, Markušica i Jagodnjak. U Borovu će sredstva biti utrošena za rekonstrukciju dečjeg igrališta u ulici Đure Jakšića na Crepuljama, u Dalju će biti uređen Društveni dom, a Negoslavci će odobrenim iznosom urediti malofudbalsko igralište. U opštini Markušica će sanirati i urediti unutrašnjost Doma kulture u Markušici, Šodolovci planiraju vanjsko uređenje Društvenog doma i izgradnju sportskog sadržaja u naselju Ada, a u Jagodnjaku je u planu druga faza uređenja Etno kuće.

Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije prijavilo je projekte sanacije prostora Fudbalskog kluba Borac u Banovcima za šta je odobreno 86 hiljada kuna te sanaciju podova u Osnovnoj školi Trpinja u vrednosti od 54 hiljade kuna.

Vukovarskom srpskom manjinskom veću odobreno je 120 hiljada kuna za uređenje multifunkcionalnog objekta Fudbalskog kluba Vuteks-Sloga u Vukovaru, dok će 100 hijada kuna dobiti srpsko manjinsko veće u Vinkovcima za adaptaciju prostora Fudbalskog kluba Hajduk-Mirko u Mirkovcima. Blizu 140 hiljada kuna dobiće Veće srpske nacionalne manjine u Dardi za prvu fazu rekonstrukcije sportske zgrade Fudbalskog kluba 4.juli u Uglješu.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.