Dečju nedelju borovski vrtić obeležio dvodnevnom likovnom radionicom

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” u Borovu 4. i 5. oktobra održana je Dečja likovna radionica, koja se već tradicionalno održava u okviru obeležavanja Dečje nedelje, rekla nam je direktorica ove ustanove Radmila Latas.

– Ovo je 22. likovna radionica u našem vrtiću. Prva je održana 2000. godine. Radionice održavamo u okviru Dečje nedelje, a to je prva nedelja u mesecu oktobru. Obično bude po dva dana. Veseli nas što je ovako lepo vreme i što je naše dvorište puno dečjeg smeha i radosti, ali i roditelja i umetnika. Hvala svima koji su odvojili svoje vreme da zajedno sa našom decom stvaraju umetnička dela – rekla je u izjavi za Radio Borovo direktorica borovskog vrtića Radmila Latas. U društvu sa decom uživale su i talentovane i kreativne Mira Trepić iz Markušice, Zorana Petković iz Dalja i Milica Jeremić iz Borova.

– Deca su preslatka. Drago mi je što sam učestvovala u ovoj radionici. Nadam se da ću doći i iduće godine jer rad s decom je pravo uživanje – kaže 17-godišnja Milica Jeremić iz Borova, učenica osječke Škole za primenjenu umetnost i dizajn.

Deca su za svoje radove odabrala motive jeseni.

– Crtam jesenje drvo. Volim crtati. Pomaže mi baka – priča petogodišnja Lenka s kojom je na likovnoj radionici bila i baka Stanislava Ćirić. – Lepo je u društvu sa decom i uvek naučimo nešto novo od njih, najviše o ljubavi i poštovanju – dodaje Lenkina baka Stanislava

Na radionici je bila i Valentina Puškar, mama male Une, srećna što je vreme “zatvaranja” zbog pandemije koronavirusa iza nas.

– Danas crtamo bundevu, sunce, nebo i lišće – kaže Valentina, a Una na spisak likovnih motiva dodaje i dugu uz najslađi dečji smeh.

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje u borovskom vrtiću planiran je i odlazak na pozorišnu predstavu.

Više u emisiji “Jelek” koja je na našem programu u subotu od 12 časova i 10 minuta.