21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Završeni 16. “Brankovi dani u Vukovaru”

3 min read

Kulturno-duhovna manifestacija “Brankovi dani u Vukovaru “, u organizaciji Srpske pravoslavne parohije vukovarske, nakon šest programskih dana juče je završena. U programu koji je održan kod hrama Svete Petke na Dobroj vodi, učestvovali su mališani iz Dečjeg vrtića “Vukovar 1”, učenici osnovne škole “Dragutin Tadijanović”, učenici vukovarske Gimnazije, Vukovarsko srpsko pevačko društvo “Javor” i Plesna grupa “Venera” iz Vukovara.

Protojerej-stavrofor Miljen Ilić zadovoljan je odazivom i učešćem dece i mladih.

– Imali smo šta da kažemo, da pokažemo, otpevamo i da se saberemo na ovaj sabor na koji nas je pozvao Branko Radičević. Sabor je uspešan, što dokazuje da smo ove godine uveli još jednu nagradu u menifestaciju, a to je likovna nagrada koju smo nazvali “Mina Karadžić”. Prijavljeno je 25 radova. U konkurenciji srednjih, osnovnih škola i škola razredne nastave dodelili smo i nagrade. Ovom prilikom se zahvaljujem članovima komisije koji su određivali koji će radovi biti najbolji, jer to nije bilo tek tako niti lako izabrati, ali odabrali su najbolje radove s kojima smo ponosni – rekao je Otac Miljen Ilić.

Nagradu “Mina Karadžić” dobila je učenica Milica Vukosavljević

Nagradu za najbolji likovni rad u konkurenciji srednjih škola dobila je Tijana Živković učenica 1. razreda vukovarske Gimnazije. U konkurenciji osnovnih škola nagrađena je Milica Vukosavljević učenica 8. razreda Osnovne škole “Siniša Glavašević”, a u konkurenciji učenika razredne nastave Ana Poznanović, učenica 4. razreda Osnovne škole Borovo.

Nagradu “Ružica Radičević” prvog stepena za najbolji litererni rad na temu “Jezik moje majke” dobio je Aleksa Božičković, učenik 3. razreda Gimnazije. U konkurenciji učenika osnovnih škola nagrađeni su Novak Kolar, učenik 6. razreda osnovne škole “Siniša Glavašević” i Isidora Špehar, učenica 4. razreda Osnovne škole Borovo.

Nagrada “Ružica Radičević” pripala je učenici OŠ Borovo Isidori Špehar

Na kraju programa nagrađeni učenici su pročitali svoje radove.

Ovogodišnji 16. po redu “Brankovi dani u Vukovaru” održani su u periodu od 18. septembra do 2. oktobra.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.