Odbor za ljudska prava ZVO u Borovu organizovao pružanje besplatne pravne pomoći

Zajedničko veće opština iz Vukovara nastavlja s pružanjem besplatne pravne pomoći u opštinama na području svog delovanja u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Prošle srede bili su u Markušici, a danas u Borovu, gde je u opštinskoj zgradi u vremenu od 9 do 12 časova građanima na raspolaganju bio pravnik Neven Lukić.

– U okviru redovnih aktivnosti Odbor za ljudska prava ZVO je ponovo pokrenuo akciju pružanja besplatne pravne pomoći, u opštinama na području svog delokruga rada. Ta pravna pomoć odnosi se na pružanje pravnih informacija, pravnih saveta i pisanje podnesaka, kao što su molbe, prigovori i žalbe – rekao nam je pravnik Neven Lukić, samostalni stručni saradnik u Odboru za ljudska prava Zajedničkog veća opština.

Već iduće srede boraviće u opštini Jagodnjak.

– Naredne srede, 5. oktobra posetićemo opštinu Jagodnjak, 12. oktobra opštinu Erdut, 19. oktobra Negoslavce, 26. oktobra Šodolovce, zatim ponovo Markušicu 2. novembra, Borovo 9. novembra, Jagodnjak 16. novembra, Erdut 23. novembra, Negoslavce 30. novembra i Šodolovce 7. decembra. Svi ovi termini su sredom od 9 do 12 časova – napominje Lukić.

Građane kojima je potrebna besplatna pravna pomoć pozvao je da im se slobodno obrate.

– Pozivamo sve građane, ukoliko imaju neke pravne probleme ili nedoumice, da nam se obrate, da ih posavetujemo ili napišemo podnesak. To su obično stvari koje se odnose na radno, penziono, obligaciono i prekršajno pravo – pojašnjava Lukić.

D.Z.