U Vukovaru održan 5. Oktoberfest

U organizaciji Lions kluba Vukovar i vukovarskog Udruženja Nemaca i Austrijanaca u subotu je na centralnom gradskom trgu održan 5. Oktoberfest.

– Vukovar je jedan od mnogih gradova koji organizuju “Oktoberfest” po uzoru na minhenski. Cilj je da širimo nemačku kulturu i vrednosti koje predstavlja “Oktoberfest” kao svetski poznata manifestacija – kaže predsednik vukovarskog Udruženja Nemaca i Austrijanaca Darko Tufekčić.

Pored 30-ak članova Udruženja iz Vukovara, u programu su učestvovali i predstavnici nemačke nacionalne manjine iz Sirača, Osijeka, Subotice, Mađarske i Rumunije. Prisutne je pozdravila i Nathalia Linow iz Odeljenja za kulturu nemačke ambasade u Zagrebu, a manifestaciju je zvanično otvorio zamenik gradonačelnika Filip Sušac. Program je vodio popularni Mirko Fodor.

Vukovarski Lionsi organizovali su proteklog vikenda i Vucraft – Prvi festival craft piva, a pripremili su i svoje craft pivo, saznajemo od sekretara Željka Đekića.

– Zadovoljan sam odazivom naših sugrađana. Prodalo se dosta piva. Ljudi su imali šta pojesti i popiti. Prvi put ove godine napravili smo zanatsko pivo Lions kluba Vukovar. Sav prihod s ove manifestacije namenjen je Udruženju slepih i slabovidnih osoba Vukovarsko-sremske županije – ističe Đekić.

D.Z.