13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Šahovski Klub Trpinja: Na Memorijalnom turniru “Mlađo, Laf, Miško 2022.” učestvovalo 108 dečaka i devojčica

3 min read

U organizaciji Šahovskog kluba Trpinja, juče je u prostorijama Doma kulture u Trpinji održan Memorijalni kadetski turnir “Mlađo, Laf, Miško 2022.” na kom je učestvovalo ukupno 108 dečaka i devojčica iz 20 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

– Ovaj memorijalni turnir održavamo već godinama, ali je bio namenjen seniorima. Ove godine smo odlučili da bude namenjen kadetima. To je bila dobra odluka s obzirom da imamo 108 učesnika, od toga je 21 član našeg kluba. Radi se o uzrastu do 12 godina, a s obzirom da je to jako mali uzrast odaziv je više nego odličan. Memorajalni kadetski turnir zove se “Mlađo, Laf i Miško”, a radi se o članovima našeg kluba koji su nedavno preminuli, tako da se turnir održava njima u čast . Što se tiče konkurencije ima nešto starije dece koja igraju malo ozbiljniji šah, dok se u grupi U08 igra u početnim fazama, ali bitno je da deca zavole šah što je i cilj ovog turnira – rekao je predsednik Šahovskog kluba Trpinja Nikola Maširević.

Takmičenje je održano u kategorijama od 6 do 12 godina. Glavni nagradu u kategoriji U12 osvojio je 11-godišnji Noa Ferdebar iz Šahovskog kluba Gradište, koji se šahom bavi već 6 godina i koji trenira 2-3 puta nedeljno.

Memorijalni kadetski turnir “Mlađo, Laf, Miško 2022.”, Trpinja


Kada je najmlađi uzrast u pitanju nagradu je osvojila 6-godišnja Teodora Vukajlović iz Trpinje koja šah voli zato što se prilikom njega mnogo razmišlja.

Aleksandar Mudrinić, trener Šahovskog kluba Trpinja kaže da je zadovoljan turnirom jer se vidi napredak kod dece. S obzirom da je s njima radio pola godine, ponosan je na sve medalje koje su deca osvojila.

Kadeti Šahovskog kluba Trpinja, trener Mudrinić i predsednik Maširević

Najbolji kadet i kadetkinja Turnira U12 Šahovskog kluba Trpinja su: Mihajlo Dokmanović i Angelina Cvetković.

O učesnicima i nagrađenima više se može pronaći na Facebook stranici Šahovskog kluba Trpinja i na linku https://chess-results.com/tnr666233.aspx?lan=13&art=4

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.