18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Otvoren 15. vukovarski etno sajam

3 min read

Petnaesti vukovarski etno sajam – sajam tradicionalnih i umetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića, danas je, uz prigodan kulturno-zabavni program, svečano otvorio zamenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

– Ponosni smo što je ovde ove godine gotovo 70 izlagača koji pokazuju svoje proizvode. Veseli nas što, iz godine u godinu, sajam ima svoju popularnost i svoje tržište. Osim samog sajma tu je i bogata ponuda, što muzička, što gastro i verujem da se za svakog nešto može naći u Gradu Vukovaru, stoga pozivam sve da dođu u Vukovar – rekao je Sušac.

Štand Udruženja pčelara Vukovar 91 i predsednik Ivan Dumandžić

Na sajmu koji se širi iz godine u godinu, predstavili su se proizvođači tradicionalna jela i pića, suhomesnatih proizvoda, pekmeza, ajvara i sokova od grožđa, aronije, kupine te lekovitog bilja, raznih ekološkh proizvoda kao i pčelinjih proizvoda.

– Tradicionalno podržavamo ovaj sajam i smatramo da je to u ovom mesecu jedan bitan događaj u našem gradu. Izlažemo sve pčelinje proizvode koje radimo: od meda, propolisa, peluda do kombinacije samlevenog meda, peluda i propolisa, kao i proizvode od pekmeza. Kroz ovaj turistički projekat Grada Vukovara mi se uvek pozicioniramo na ovom području i smatramo da je to atraktivno i da smo na taj način upotpunili ponudu u našem gradu – rekao je Ivan Dumendžić, predsednik Udruženja pčelara Vukovar 91.

Štandovi i posetioci sajma

Pored gastro ponude posetioci imaju priliku i da vide proizvode tradicionalnih obrta i zanata kao što su odevni predmeti, rukotvorine poput zlatoveza, ukrasa, nakita, ukrasnih sveća i slično.

Organizatori ove manifestacije su Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara čija je direktorica Marina Sekulić, ovom prilikom, predstavila program sajma.

– Osim samog sajma na kome nastupa 70 izlagača iz Vukovarsko-sremske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije, tu će biti i brojne radionice za decu i odrasle. Večeras će nastupiti bend Subkultura, a sutra će nas zabaviti grupa Buđenje. Osim toga, zajedno sa našim partnerima, Udruženjem obrtnika Vukovar, već tradiocionalno organizujemo gastro manifestaciju “Okusi Hrvatske” na kojoj će sutra, 24. septembra obrtnici iz cele Hrvatske pripremati svoja tradicionalna jela koje će se moći degustirati. Večeras se po prvi put održava VuCraft – 1. festival craft piva, u organizaciji Lions cluba Vukovar i Udruženja Nemaca i Austrijanaca koji će nastaviti svoju tradiciju Vukovar Oktoberfesta – najavila je Sekulićeva.

Sajam će biti otvoren do nedelje 25. septembra.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.