22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Lions Club Vukovar: 23. i 24. septembra Prvi festival craft piva u Vukovaru i 5. Vukovar Oktoberfest

2 min read

U sklopu 15. vukovarskog etno sajma, Lions klub Vukovar ,Turistička zajednica Vukovar i Udruženje Nemaca i Austrijanaca iz Vukovara, organiziraju VuCraft – Prvi festival craft piva u Vukovaru i 5. Vukovar Oktoberfest. Programi će biti održani u petak 23. i subotu 24. septembra na Trgu Republike Hrvatske.

Prvi festival craft piva u Vukovaru – VuCraft planiran je za petak, 23. septembar od 18 časova uz nastup benda Subkultura, dok će 5. Vukovar Oktoberfest biti održan u subotu 24. septembra od 17 časova, na kom će nastupati horovi nemačke nacionalne manjine, Bayerkrainers trio iz Mađarske od 19 časova, a biće upriličen i koncert benda Buđenje.

Cilj ove međunarodne, kulturne i humanitarne manifestacije je predstavljanje nemačke tradicije i kulture, domaće slavonske kuhinje te isprobavanje specijaliteta iz cele Hrvatske, a celokupni prihod od manifestacije biće doniran slepim i slabovidnim osobama Vukovarsko-sremske županije.

Za posetioce će na gradskom trgu biti postavljeni štandovi s pripremljenim delicijama i gastro manifestacija “Okusi Hrvatske” , a biće točeno i pivo – navode organizatori.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.