21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Borovo: Obaveštenje o isplati jednokratnog novčanog primanja za penzionere u sklopu Vladinog paketa mera pomoći

2 min read

Iz Opštine Borovo obaveštavaju meštane da će se u okviru paketa mera za ublažavanje porasta cena energenata, korisnicima s prebivalištem u Republici Hrvatskoj isplaćivati jednokratna novčana primanja u skladu s ukupnom visinom penzije.

Penzionerima čija su primanja do 1.850 kuna isplatiće se jednokratno novčano primanje u iznosu od 1.200 kuna; za one koji primaju od 1.850,01 do 2.350,00 kuna penzije predviđeno je 900 kuna; onima koji imaju penziju od 2.350,01 do 3.350 kuna biće isplaćeno 600 kuna, a penzionerima koji primaju od 3.350,01 do 4.360,00 kuna penzije isplatiće se jednokratno novčano primanje u iznosu od 400 kuna.

Korisnici koji penziju primaju iz inostranstva obavezni su Hrvatskom zavodu za penziono osiguranje  do 30.novembra 2022. godine dostaviti dokaz o iznosu inostrane penzije za avgust 2022.godine. Dokaz može biti: potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi iznos inostrane penzije isplaćene za avgust ove godine ili potvrda inostranog nosioca o visini penzije isplaćene za osmi mesec ove godine. Dokaz o iznosu penzije za avgust ove godine korisnici mogu dostaviti internetom putem online obrasca te poštom ili lično područnom uredu Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje uz tiskanicu za dostavu podataka o visini inostrane penzije.  Tiskanica se može preuzeti na internetskim stranicama penzionog zavoda, njegovim područnim kancelarijama ili u Opštini Borovo.

Korisnicima hrvatske penzije jednokratno novčano primanje biće isplaćeno najkasnije u oktobru ove godine, a korisnicima koji penziju primaju iz inostranstva jednokratno novčano primanje će se isplatiti najkasnije u decembru ove godine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.