22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Mališani DV “Mali princ” iz Dalja posetili Udruženje penzionera i oštećenih penzionera Opštine Erdut

3 min read

Udruženje penzionera i oštećenih penzionera Opštine Erdut, danas je u svojim prostorijama u Domu kulture u Dalju ugostilo mališane Dečjeg vrtića “Mali princ”. U udruženje je došlo 27-ero dece i dve vaspitačice, a povod posete je Međunarodni dan starijih osoba koji se obeležava 1. oktobra. Iako su deca posetila članove ovog udruženja nešto ranije pre obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba, ovo je bila prilika da im otpevaju neke pesmice koje su naučili u vrtiću.

U udruženje penzionera decu je dovela njhova vaspitačica Dejana Kojić Jovanović.

– I ove pedagoške godine možemo se pohvaliti sa upisom velikog broja upisane dece. Imamo tri grupe: jasličkuu, mlađu i stariju vaspitnu grupu. Krenuli smo s radom, adaptacijom i aktivnostima, a jedna od prvih je poseta Udruženju penzionera i velika nam je čast što možemo i ove godine, kao i prošle, obići naše osobe starije životne dobi, posetiti ih i podružiti se sa njima – rekla je vaspitačica Kojić Jovanović.

Svoje stihove o deci i vrtiću, deci je odrecitovala poznata pesnikinja i predsednica ovog udruženja Gordana Pavić koja je bila inicijatorka ove posete.

– Veoma sam zadovoljna s interakcijom dece, kao i sa članicama ovog udruženja bez čije pomoći ovo ne bi moglo biti organizovano. Sa decom mi je uvek lepo i veoma sam zadovoljna ovim susretom, volela bih da takvih poseta i tradicija bude više. Odrecitovala sam im svoje stihove. Jedna pesma je posvećena devojčici Lani, druga se zove “Idem u poseti baki i deki”, a treća govori o jednom dečaku – rekla je u izjavi za Radio Borovo pesnikinja Gordana Pavić.

Nakon prigodnog programa deca su posluženja slatkišima i sokovima.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.